• Paket (Flyg + Hotell)
Från
Till
Avresa
Vänligen välj
Nätter
Vänligen välj
Vuxen
Barn
Jordanien

Jordanien

Kungariket Jordanien bjuder på fantastiska stränder med underbara dykmöjligheter, ett äventyrligt ökenlandskap och historiska sevärdigheter….

 

…. Lägg därtill ett skönt klimat, härlig mat och en låg prisnivå – Jordanien har allt detta!

 

Jordanien har sedan 1946 varit ett kungadömme, som idag leds av Kung Abdullah II, som har regerat i landet sedan 1999. Men landets historia går mycket längre tillbaka, vilket de välbevarade, arkeologiska fynden vittnar om.

 

Den största attraktionen är heltklart den antikabyn Petra, som för mer än 2000 år sedan blev uthugget ur klipporna. Idag är byn fredad, och betecknas som ett av världens 7 nya underverk. Resan till Petra går dels med bus igenom ökenlandskapet och dels till fots genom en lång, smal klyfta.

 

Aqaba är Jordaniens enda hamnstad, och har därför stor betydelse för landet. Staden, som har ca. 85.000 invånare, är också känt för sina fina stränder, fantastiska dykmöjligheter och stora utbud av restauranger och shopping möjligheter. Aqaba ligger endast ett par kilometer från den israeliska badorten Eilat, som absolut är värt ett besök.

 

Ca. 15 km söder om Aqaba ligger den moderna badorten Tala Bay. Här finns några av områdets bästa stränder, en liten mysig marina och flera restauranger samt butiker.

 

 

Fakta om Jordanien:
Flygtid: Beräknad flygtid från Köpenhamn till Aqaba flygplats är 5 timmar.


Transfer: Från Aqaba flygplats till det första hotellet i Aqaba tar det ca. 15 min. och till det första hotellet i Tala Bay ca. 30. min. Transfern sker med Mixx Travel personal eller med vår lokale agent. Det kan förekomma, att det inte är någon guide med i bussen. Vid sådanna tillfällen ges information till gästerna vid flygplatsen, innan bussen kör mot destinationen.
 

Pass och Visum: Svenska medborgare behöver visum till Jordanien. Detta är kostnadsfritt och fås vid ankomsten till Aqaba flygplats. Lägg märke till att man inte kan resa till Jordanien på provisoriskt pass. Passet vara giltligt i 6 månader efter hemresan. Är du medborgare i ett annat land skall du kontakta det Jordanska konsulatet i Stockholm.Tlf 08-24 20 33

Tidsskillnad:  +1 h från Sverige
 

Land: Ring + 00962 efterföljt av telefonnummret
 

Vaccination: Kontakta din läkare eller vaccinationsklinik.
 

Invånare: Jordanien har 5,6 millioner invånare.  Varav ca. 85.000 bor i Aqaba.
 

Priser mat: Det gennomsnittliga priset för en tvårätters middag är ca. 150 pr person. En öl kostar omkring 30 kr.
 

Priser i övrigt: I butiken: 1 liter vatten ca. 4: -, En burkläsk (33 cl) omkring 6: -, vitt bröd ca. 2: -, Chips 200g ca. 16: -
 

Strand: Sandstränder, och goda möjligheter för snorkling och dykning
 

Nattliv: Flera butiker, och ett brett utbud av restauranger, barer och caféer med god mat till riktigt bra priser i Aqaba. I Tala Bay är utvalet mindre.
 

Aktiviteter: Vandringsturer, vattensport, dykning etc.
 

Penge: Den lokala valutan heter Jordanska Dinar – JOD. Begränsad möjlighet för kreditkorts betalning. Uttagsautomaterna tar emot de vanligaste korten. Växla endast kontanter på banken eller vid godkända växelkontor.    

 

Ramadan och Bayram: Den 26. maj 2017 startar den muslimske fastemånaden Ramadan. I denna period har offentliga kontor och banker begränsade öppettider. Avslutningen på Ramadan markeras med 4 helgdagar (25 – 28 juni 2017).  

                                                                                                                                                                                                            

 

Jan

16°c

Feb

14°c

Mar

16°c

Apr

21°c

Maj

25°c

Jun

28°c

Jul

30°c

Aug

33°c

Sep

30°c

Okt

26°c

Nov

22°c

Dec

18°c