• Paket (Flyg + Hotell)
Från
Till
Avresa
Vänligen välj
Nätter
Vänligen välj
Vuxen
Barn
Alanya 

Alanya har något för alla, du har nära till bad, shopping, restauranger och uteliv som sträcker sig långt in på småtimmarna.
Den vackra borgen på den 250 meter höga klippan delar Alanya i två delar, Kleopatra stranden och Östrastranden. Var du än väljer att bo har du nära till allt.
Vill du njuta av en skön promenad i hamnen och ta en shoppingrunda därefter är platsen framför fästningen en given utgångspunkt.

Stränder och vattenland
Väster om Alanyas klippa ligger den tre kilometer långa Kleopatra stranden, med grovkorning sand. På denna strand blir det djupt väldigt snabbt och rekommenderas inte för de som har problem med ben eller har svårigheter att gå. Här kostar detta att använda solstol och parasoll. På andra sidan ligger den åtta kilometer långa och lite mer långgrunda Östra Stranden, denna strand passar bäst för äldre och barnfamiljer. OBS att det är väldigt mycket sten på bottnen här. Vattenaktiviteter finns det gott om på båda stränderna, några exempel är vattenskidåkning, trampbåtar, paragliding, dykning och jetski.
I centrala Alanya vid Kleopatra stranden hittar du ett lekfullt vattenland med många aktiviteter för stora och små. Vill du höja adrenalin nivån väljer du att åka till det stora vattenlandet utanför Alanya – WaterPlanet. Du kan även välja att bo på vårt hotell WaterPlanet med direkt anslutning till vattenparken med fri entré.

Shopping
Hela Turkiet är ett stort shoppingparadis och Alanya är inget undantag. Här finns ett stort utbud av allt du kan tänka dig. Den bästa shoppingen hittar du i de små butikerna nere vid hamnen, på huvudgatan som sträcker sig genom hela Alanya eller på de runt resande marknaderna som besöker staden varje vecka. Du hittar väskor, skor, jackor, pälsar, kläder och skor. Du kan också handla guld och silver, handgjorda mattor och inhemska kryddor och teer. Solglasögon och glasögon får du till halva priset jämfört med i Sverige. Att pruta hör till och det gör du med ett leende på läpparna, du har ett fantastiskt utbud och bara din plånbok styr dina val.

Restauranger och nöjen
Efter en härlig dag i solen tar du en promenad ner mot hamnen, där hittar du ett stort utbud av restauranger. Önskar du att inta en Turkisk måltid med mustig smak eller längtar efter en Europeisk rätt lär du inte bli besviken, du kommer att njuta av atmosfären och den trevliga gästvänliga personalen. Nöjeslivet är intensivt på den här populära semesterorten med besökare från hela Europa. Det finns gott om restauranger, barer, caféer och diskotek att välja bland. Det finns många utflykter att åka på i Alanya, gillar du fart och äventyr eller historiska byggnader eller varför inte en heldag på havet för att njuta av landskapet och det fina kristallklara vattnet. Du kan boka utflykter via våra guider eller ta dig runt på egen hand.

Fakta om Alanya:
Flygtid: Beräknad flygtid från Malmö/Köpenhamn 3 tim 35 min
Transfer: Från flygplatsen i Antalya till första hotellet i Alanya tar ca 2 timmar (130 km). Transfern sker med Mixx Travel personal eller med någon av våra lokalagenter.
Pass och visum: Kontakta Turkiska Ambassaden
Tidsskillnad: Svensktid + 1 timme
Landskod: Slå +90 följt av telefonnummer
Vaccination: Rådgör med läkare eller vaccination central.
Bofasta: Alanya har ca 175 000 invånare som under sommaren stiger till ca 350 000.
Mat: Medelpriset för en tvårätters middag är ca 120 kr per person. En öl kostar ca 20 kr.
Prisnivå: I butik: 1 liter vatten ca 3:-, burkläsk inhemsk (33 cl) ca 4:-, limpa vitt lantbröd ca 2:-, Chips 200g ca 12:-
Stränder: Alanya har flera fina och kilometerlånga sandstränder. Strändernas kvalitet varierar från finkornig sandstrand till klippor. Östra stranden rekommenderas för barnfamiljer då den är bitvis långgrund.
Nattliv: Stort utbud av barer, pubar, diskotek och nattklubbar.
Aktiviteter: Vattenland, vattensporter, dykning, forsränning, tennis, fotboll etc
Pengar: Kreditkort som betalningsmedel accepteras i begränsad utsträckning. Uttagsautomater finns. Växla endast kontanter på banken eller i auktoriserade växlingskontor.
Ramadan: Runt den 18 juni 2015 börjar den muslimska heliga fastemånaden ramadan. Under denna period kan affärer hålla stängt och du kan uppleva att servicenivån är lägre än i det normala.
 

Väder

Jan

16°c

Feb

14°c

Mar

16°c

Apr

22°c

Maj

25°c

Jun

28°c

Jul

33°c

Aug

33°c

Sep

29°c

Okt

26°c

Nov

22°c

Dec

18°c