• Paket (Flyg + Hotell)
Från
Till
Avresa
Vänligen välj
Nätter
Vänligen välj
Vuxen
Barn
Kusadasi

KUSADASI

Denna charmiga stad är en av Turkiets första semesterorter och har lockat miljontals resenärer under de senaste decennierna. Denna stad är hem för anitkens största tempel i Efesos och med sitt livliga semester- och stadsliv är Kusadasi en upplevelse för alla åldrar.

Kusadasi är en fartfylld semesterort som ligger på den turkiska västkusten. Här hittar du modern shopping, marknader, historia och fina stränder. I centrum finns det mysiga kullerstensgator med butiker och mängder av restauranger som serverar både turkisk mat och internationell mat av hög standard. På kvällen hittar du stadens liv nere vid hamnpromenaden eller på bargatan där de flesta barer och nattliv finns.

Stränder och vattenland
Det finns tre kända stränder i Kusadasi som du kan bada och njuta av den härliga solen på. Hamnstranden ligger mitt i centrum med grusunderlag, här finns solstolar att hyra mot extra kostnad. Longbeach, som är den bästa stranden, ligger ca 6 km söder om centrum. Sanden här är av blandgrus och passar perfekt till barnfamiljer. Några kilometer från centrum hittar du Ladies Beach med många restauranger och butiker samt vattensporter. Lokal bussarna kör från centrum flera gånger i timmen till både Long Beach och Ladies Beach.
Önskar du en mer fartfylld dag i vattnet är ett besök på Aqua Fantasy ett måste. Du kommer att uppleva en rolig och lekfull dag med många vattenaktiviteter och snabba rutschkanor. Aqua Fantasy ligger i området Ephesus Beach en liten bit från Kusadasi. Du tar dig hit med lokal buss eller arrangerad resa med förköpt biljett och transfer.

Shopping
Kusadasi är ett paradis för den som gillar shopping, marknader och outletbutiker. På tisdagar hittar du tisdagsmarknaden bredvid Ladies Beach, där säljs mest frukt och grönt. Onsdagar inne i centrum slår stora marknaden upp sina stånd och här kan du fynda kläder och andra textilvaror. Marknaden hittar du till höger om Dolmus-stationen i centrum. Varje lördag bredvid Aqua Fantasy har du lördagsmarknaden (Selcuk) här hittar du bra priser och får uppleva äkta turkisk köp glädje. Vill du hellre handla märkesvaror till låga priser är det till grannbyn Söke du bör åka, här finns det många outletbutiker.

Restauranger och nöjen
I Kusadasi vimlar det av restauranger och barer. Ett besök i gamla staden till någon av de gamla restauranger som ägts av genorationer är en upplevesle för smaklökarna, känslan runt om för dig tillbaka till den ottomanska tiden. Du hittar även bargatan med massa barer och nattklubbar i gamla stan. Eller varför inte ta en promenad längs hamngatorna och njuta av den fina utsikten av havet och samtidigt njuta av en fisk eller skaldjursrätt. Vad du än väljer att göra på kvällen kommer du insvepas i en härlig semesterstämning.

Fakta om Kusadasi:
Flygtid: Beräknad flygtid från Malmö/Köpenhamn ca 3 tim 20 min
Transfer: Från flygplatsen i Izmir till första hotellet i Kusadasi tar ca 1 timme.
Transfern sker med någon av våra lokalagenter.
Pass och visum: Kontakta Turkiska Ambassaden
Tidsskillnad: Svensktid + 1 timme
Landskod: Slå +90 följt av telefonnummer
Vaccination: Rådgör med läkare eller vaccination central.
Bofasta: Kusadasi har ca 75 000 invånare som under sommaren stiger till ca 200 000.
Mat: Medelpriset för en tvårätters middag är ca 120 kr per person. En öl kostar ca 20 kr.
Prisnivå: I butik: 1 liter vatten ca 3:-, burkläsk inhemsk (33 cl) ca 4:-, limpa vitt lantbröd ca 2:-, Chips 200g ca 12:-
Stränder: Kusadasi har många fina stränder, de populäraste är Ladies Beach, Hamnstranden och Long Beach. Här finns ett stort utbud av restauranger, vattensporter.
Nattliv: Stort utbud av barer, pubar, diskotek och nattklubbar.
Aktiviteter: Vattenland, vattensporter, dykning, forsränning, tennis, fotboll etc
Pengar: Kreditkort som betalningsmedel accepteras i begränsad utsträckning. Uttagsautomater finns. Växla endast kontanter på banken eller i auktoriserade växlingskontor.
Ramadan: Runt den 18 juni 2015 börjar den muslimska heliga fastemånaden ramadan. Under denna period kan affärer hålla stängt och du kan uppleva att servicenivån är lägre än i det normala.

Väder

Jan

16°c

Feb

14°c

Mar

16°c

Apr

21°c

Maj

25°c

Jun

28°c

Jul

30°c

Aug

33°c

Sep

30°c

Okt

24°c

Nov

22°c

Dec

15°c