Ok

Mail skickat

Varning

Mail blev inte skickat

Mixx Travel nyhetsbrev
Mixx Travel nyhetsbrev
Se till att få vårt nyhetsbrev! Det är gratis och ger dig rabatter, tips och nyheter.
Vi ringer upp dig
Namn Efternamn
Telefon nummer
E-mail
När önskar ni bli uppringd?

0201202811

Dubai och de andra Emirater erbjuder sol och värme hela året, otroliga hotell, shopping i absolut världsklass och så kan du också åka ut på spännande utflykter i öknen - bland mycket annat. Dubai är den mest kända destinationen i området, och här kan det vara skillnad på i vilken del av denna stora stad du väljer ditt hotell. Ras al Khaimah ligger ungefär en timme norr om Dubai och är en helt annan upplevelse är metropolen söderut. Abu Dhabi är landets snabbt växande huvudstad men inte så välbesökt av turister ännu.

Men hur skiljer sig de olika städerna och områdena åt?

Det finns till att starta med ganska olika områden i Dubai. Jumeirah Beach har de bästa stränderna i Dubai och det är också här det välkända lyxhotellet Burj-Al-Arab ligger. I området vid Jumeirah Beach ligger också en av stadens bästa gågator - The Walk. Om du gillar shopping ska du välja ett hotell i Downtown Dubai! Här ligger några av världens mest spektakulära shoppingcenter och fantastiska lyxhotell. Dubais äldsta del heter Deira. Här upplever du lite mer av det ursprungliga Dubai, tempot är lägre och här ligger också en av stadens största och bästa guldmarknader.

Ras al Khaimah ligger norr om Dubai och är mycket mindre och en helt annan upplevelse. Här bor du på stora och moderna resorthotell, ofta med fina stränder och stora pooler. Här finns också lite shopping och restauranger men inte alls som i metropolen söderut. Öknen ligger närmare och luften är renare - ett bra val för barnfamiljer.

Abu Dhabi har blandt annat en hela 8 kilometer lång strandpromenad med tillhörande bra strand. Staden utvecklar sig rekordsnabbt med nya hotell, restauranger, shopping och nöjen för hela familjen. Här kan du kombinera strandsemester med storstadspuls.

Stränder och vattenland
Det finns ständer både i
Dubai, Ras al Khaimah och i Abu Dhabi. Alla hotell som ligger ut till havet har sina egna oftast väldigt välskötta stränder med massor av faciliteter. Vattenland eller vatten-nöjesparker finns det också, som exempelvis Yas Water Park i Abu Dhabi och den stora parken Aquaventure vid hotellet Atlantis The Palm i Dubai.

Shopping
Shopping är en av huvudsysselsättningarna i Dubai. Här finner du alla stora internationella kedjor och märken inom kläder och mode, elektronik och dyra klockor och allt annat du kan tänka dig. Men självklart finns här också spännande lokala saker att köpa med hem. Guld, silver, kryddor och spännande design till hemmet är bara få exempel.


Restauranger och underhållning
Alla hotell har en restaurang och ofta flera stycken. De största hotellen är så stora att de kan kännas lite som en egen stadsdel och när du bor här finns ett enormt urval av restauranger, caféer och barer. Ute på stan i Dubai är möjligheterna också oändliga. I Ras al Khaimah finns inte så många restauranger utanför hotellen. Det finns nattklubbar och diskotek både i Dubai och Abu Dhabi. Alkohol serveras endast på hotellen och på enstaka ställen utanför hotellen.


Fakta om Dubai om Emiraterne: 

Flygtid: Från Köpenhamn 6 timmar och 30 minuter. Från Stockholm 6 timmar och 45 minuter.

Transfer: Från Dubais flygplats kan du räkna med att åka i ungefär en timme till de flesta hotell i Dubai. Till Ras al Khaimah ungefär det dubbla.

Pass och visum:  Visumfritt för dig med svenskt pass. 

Tidsskillnad: Svensk tid + 2 timmar.

Telefon: Ring +971 för att ringa till ett telefonnummer i Emiraterna. För att ringa till Sverige slår du +46 före numret.

Vaccinationer:  Vanliga vaccinationer för turistresor till denna del av världen, inga speciella vaccinationskrav. Prata eventuellt med din läkare om du har frågor.

Invånare: Det bor 3,5 miljoner människor i Dubai. I Ras al Khaimah 400.000 och i Abu Dhabi 3,3 miljoner.

Priser äte ute:  Det är svårt att säga något generellt om priserna: här finns allt från snabb och billig fast food till gourmetrestauranger med Michelinstjärnor. Men vi tycker nog att man oftast får valuta för pengarna när man äter ute.

Priser i butik: 1 liter vatten 7:- en burk läsk 5:- ett bröd 5:- en påse chips 200 gram 10:-

Stränder: De flesta större hotell har egna stränder. De stränder som är öppna för alla har inte lika många faciliteter, men är ändå oftast rena.

Kvällsaktiviteter: Diskotek, nattklubbar och barer på de största hotellen och enstaka nattklubbar/diskotek i Abu Dhabi och Dubai.

Aktiviteter: Strandaktiviteter, vattenaktiviteter, dykning, snorkling, tennis, jogging, ökenaktiviteter.

Pengar: Kreditkort fungerar bra nästan överallt. Lätt att ta ut pengar från bankomater. Men ha gärna lite kontanter i fickan i alla fall till bussbiljetter, taxi och mindre inköp. Växla kanske in några UAE Dirham redan hemifrån.

Vädret:
Jan
22°c
Feb
24°c
Mar
27°c
Apr
30°c
Maj
32°c
Jun
36°c
Jul
38°c
Aug
41°c
Sep
38°c
Okt
33°c
Nov
28°c
Dec
26°c
Posttitel

Mail innehåll

Mail namn
Mail efternamn
Mail
Ok

Mail skickat

Varning

Mail blev inte skickat