Ok

Mail skickat

Varning

Mail blev inte skickat

Mixx Travel nyhetsbrev
Mixx Travel nyhetsbrev
Se till att få vårt nyhetsbrev! Det är gratis och ger dig rabatter, tips och nyheter.
Vi ringer upp dig
Namn Efternamn
Telefon nummer
E-mail
När önskar ni bli uppringd?

0201202811


På Kreta kan du i princip njuta av sol och värme nästan hela året. Kreta är en stor ö: ungefär lika stor som om du lade ihop Gotland och Öland och gångade med två! Från trevliga semesterorten Kissamos i väst till exotiska Vaistranden i öst är det ungefär 325 kilometer att köra längs kusten. De flesta turister väljer de fina stränderna och de välkomnande semesterorterna som ligger väster om charmerande Chania (Platanias, Agia Marina, Gerani osv.) men också lite längre österut vid Heraklion finner du bra semestermöjligheter och mycket fina stränder. Ett ganska nytt områder för turister är ännu längre österut vid Sitia. Överallt på Kreta hittar du bra hotell i alla prisklasser, god mat och dryck och massor av saker att titta på och uppleva. En av Kretas största turistattraktioner är det antika palatset Knossos, byggt under bronsåldern och omgärdat av mystik och många myter!

Stränder och vattenland
Det finns massor av fina stränder på Kreta! Väster om Chania ligger några av de mest kända, och öster om Heraklion ligger andre populära stränder på Kreta. Kretas kanske mest berömda strand heter
Elafonissi - den ligger inte långt från många av våra hotell på västliga Kreta. Stranden kallas ofta för Kreta svar på Maldiverna! Längst söderut på Kretas östkust ligger den lilla semesterorten Makrigialos med några av de bästa stränderna på ön. Vid Vai (också östkreta) ligger Europas enda palmstrand.

Shopping
Shopping på Kreta betyder ungefär det samma som på andra grekiska öar, det vill säga souvenirer, kanske en T-shirt eller några smycken. Eller så tar du kanske lite lokalproducerad honung, goda oliver eller en god flaska vin med hem?


Restauranger och underhållning
Nästan alla hotell har en restaurang och många erbjuder halv- eller helpension. All Inclusive är inte så vanligt på Kreta, förutom på en del större resorthotell som ofta ägs av större utländska researrangörer. Det finns diskotek och nattklubbar vid de större semesterorterna och förstås också inne i de större städerna som Chania och Heraklion.

Fakta om Kreta: 

Flygtid : Från Arlanda tar det ungefär 4 timmar och 10 minutter att flyga till Chania. Från Köpenhamn kan du räkna med ungefär en halvtimme kortare.

Transfer: Från flygplatsen i Chania kan du räkna med mellan 45 minuter och en timme till de populära semesterorterna väster om Chania.

Pass och visum:  Kreta är en del av Grekland och därför också EU, så visum behövs inte. Men ta med passet i alla fall.

Tidsskillnad: Svensk tid + 1 timme. 

Telefon: Ring +30 för att ringa till ett telefonnummer på Kreta. För att ringa till Sverige slår du +46 före numret.

Vaccinationer:  Vanliga vaccinationer för turistresor till Medelhavsområdet, inga speciella vaccinationskrav. Prata eventuellt med din läkare om du har frågor.

Invånare: Kreta har ungefär 650 000 invånare. 150 000 av dom bor i eller vid Chania. På sommaren kan invånartalet fördubblas.

Priser äte ute: Räkna med kanske 150:- för en vanlig middag med 2 rätter ute på restaurang. En öl kostar 25-30:-.

Priser i butik: 1 liter vatten 7:- en burk läsk 5:- ett bröd 5:- en påse chips 200 gram 10:-

Stränder: De flesta större hotell har egna stränder. Se stränder som är öppna för alla har inte lika många faciliteter, men är generellt bra och väl underhållna.

Kvällsaktiviteter: Diskotek, nattklubbar och barer vid alla större semesterorter och i de större städerna.

Aktiviteter: Strandaktiviteter, vattenaktiviteter, dykning, snorkling, tennis, jogging, vandring.

Pengar: Kreditkort fungerar bra nästan överallt. Lätt att ta ut pengar från bankomater. Men ha gärna lite kontanter i fickan i alla fall till bussbiljetter, taxi och mindre inköp. Växla kanske in några euro redan hemifrån.

Vädret:
Jan
15°c
Feb
16°c
Mar
17°c
Apr
20°c
Maj
24°c
Jun
27°c
Jul
29°c
Aug
29°c
Sep
26°c
Okt
23°c
Nov
20°c
Dec
17°c
Posttitel

Mail innehåll

Mail namn
Mail efternamn
Mail
Ok

Mail skickat

Varning

Mail blev inte skickat