• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150

 

Agia Marina är ett av de mest populära semestermålen på Kreta. Agia Marina har ett perfekt läge med endast 10 kilometer till storstaden Chania och 2 kilometer till den lite större semesterorten Platanias. Men du behöver inte lämna Agia Marina för att ha en härlig semester: här finns butiker, restauranger, barer och inte minst en härlig sandstrand med gott om plats. Du ska välja Agia Marina om du vill ha nära till allt och ha gott om tid att bara koppla av! Agia Marina består av två delar: den mer moderna delen av staden ner till havet och den äldre delen av staden på andra sidan huvudvägen längs kusten. 

 

Stränder och vattenpark i Agia Marina 

Stranden i Agia Marina är en del av den 8 kilometer långa kusten med härliga stränder som sträcker sig från Stalos till Gerani. Populära Platanias ingår också i detta område. Stranden består av vit sand (den östra delen är den trevligaste) och på vissa ställenmest i väster, finns ett antal badbryggor i vattnet. När vinden kommer från norr kan många vågor uppstå här, men på lugna dagar är stranden i denna del av Chaniakusten familjevänlig och barnvänlig. Men på vissa ställen kan det snabbt bli djupt, så naturligtvis måste små barn alltid hållas under uppsikt. Här är vår guide till de bästa stränderna på västra Kreta. 

 

När du njuter av stranden i Agia Marina kan du se över till ön som heter Thodouro. Här bor skyddade, vilda getter (på grekiska Agrimi) och ön är ett naturreservat. Ibland tillåter de lokala myndigheterna små grupper av turister att besöka ön i några timmar - och det finns också en liten mysig strand på ön. 

 

Vill du åka till en vattenpark? I Limnoupolis, ca. en kvart med bil från Agia Marina ligger den stora vattenparken Aqua Crete som är över 65 000 m2 stor och med allt du kan tänka dig av roliga åkattraktioner. Det kostar ca. 20 euro för att komma in och priset är detsamma för barn och vuxna. 

 

Shopping i Agia Marina 

I Agia Marina hittar du massor av stormarknader, souvenirbutiker, klädbutiker och liknande. Om du verkligen vill shoppa, ta turen till Chania, där urvalet är mycket större. Det är lätt att ta lokalbussen, och här kan du shoppa till exempel på gatan Halidon (mellan busstationen och den gamla hamnen) eller i Zambeliougaden eller Tsouderon. Här hittar du kläder, skor, smycken, lokala designbutiker och en spännande matmarknad med lokala specialiteter, färsk frukt och vin som produceras på Kreta. 

 

Restauranger och nöjesliv i Agia Marina 

I Agia Marina hittar du ett stort utbud av restauranger allt från snabbmat där du kan få gyros eller grillat kött på spett till lite dyrare restauranger som serverar allt från internationella rätter till grekiska eller lokala specialiteter. I Agia Marina finns det några restauranger som har fått lite extra bra recensioner som Romeos, MerakiRomanzaMitsos och Horiatiki. Det finns nattklubbar, barer och musikbarer i staden, och om det behöver vara lite större och vildare, gå bara över till den lite större närliggande staden Platanias. 


Fakta om Kreta: 

Flygtid : Från Arlanda tar det ungefär 4 timmar och 10 minutter att flyga till Chania. Från Köpenhamn kan du räkna med ungefär en halvtimme kortare.

Transfer: Från flygplatsen i Chania kan du räkna med mellan 45 minuter och en timme till de populära semesterorterna väster om Chania.

Pass och visum:  Kreta är en del av Grekland och därför också EU, så visum behövs inte. 

Tidsskillnad: Svensk tid + 1 timme. 

Telefon: Ring +30 för att ringa till ett telefonnummer på Kreta. För att ringa till Sverige slår du +46 före numret.

Vaccinationer:  Vanliga vaccinationer för turistresor till medelhavsområdet, inga speciella vaccinationskrav. Prata eventuellt med din läkare om du har frågor.

Invånare: Kreta har ungefär 650 000 invånare. 150 000 av dom bor i eller vid Chania. På sommaren kan invånartalet fördubblas.

Priser äte ute: Räkna med kanske 150:- för en vanlig middag med 2 rätter ute på restaurang. En öl kostar 25-30:-.

Priser i butik: 1 liter vatten 7:- en burk läsk 5:- ett bröd 5:- en påse chips 200 gram 10:-

Stränder: De flesta större hotell har egna stränder. Se stränder som är öppna för alla har inte lika många faciliteter, men är generellt bra och väl underhållna.

Kvällsaktiviteter: Diskotek, nattklubbar och barer vid alla större semesterorter och i de större städerna.

Aktiviteter: Strandaktiviteter, vattenaktiviteter, dykning, snorkling, tennis, jogging, vandring.

Pengar: Kreditkort fungerar bra nästan överallt. Lätt att ta ut pengar från bankomater. Men ha gärna lite kontanter i fickan i alla fall till bussbiljetter, taxi och mindre inköp. Växla kanske in några euro redan hemifrån.

Helgdagar 2024


Nyårsdagen: 1 januari

Trettondagen: 6 januari

Nationaldagen: 25 mars

Långfredag: 3 maj

Påsk: 5.-6. maj

1 Maj: 1 maj

Pingst: 23 juni

Jungfru Marias himmelsfärd: 15 augusti

Ochi –dagen (nej dagen): 28 oktober

Jul: 25 december - 26 decemberVädret:


JanFebMarAprMajJun
15°c16°c17°c20°c24°c27°c
JulAugSepOktNovDec
29°c29°c26°c23°c20°c17°c