• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150

Agii Apostoli är ett vackert strandområde på västra sidan av Chania som består av flera små vikar med gyllene sand. Området är populärt bland både lokalbefolkning och turister och är fyllt av pinjeträd, campingplatser och kommunala lekplatser. Trots att Agia Apostoli ligger nära livliga badorter som Kato Stalos och Platanias har det behållit sin charm och lyckats undvika massturism. I området finns några hotell och det är också känt som Daratsos. Staden erbjuder fantastiska stränder, grönskande landskap och en avkopplande atmosfär som lockar turister som är ute efter både en riktig strandsemester och en kulturell upplevelse.


Stränderna vid Agii Apostoli


Den absoluta juvelen i Agii Apostoli är Chrissi Akti-Gold Beach. Stranden lockar lokalbefolkningen och besökare under de varmaste sommardagarna och skapar en glad och avkopplande atmosfär. Stranden ligger ca 2,5 km nordost om Chanias centrum. Chrissi Akti är känd för sitt kristallklara vatten, den fina sanden och den avslappnade atmosfären. Stranden är populär bland både lokalbefolkning och turister och här finns goda möjligheter till bad, solbad och olika vattensporter. Det finns flera restauranger och barer på stranden som erbjuder uppfriskande drycker och läckra lokala delikatesser. Chrissi Akti är den perfekta platsen för en avkopplande dag på stranden på Kreta.

Andra bra stränder i närheten av Agii Apostoli är den barn- och familjevänliga Iguana Beach och Yannis Beach, en djup vik omgiven av klippor där du kan snorkla.


Shopping i Agii Apostoli


Shoppingmöjligheterna i Agii Apostoli är begränsade, så vi rekommenderar ett besök i Chania.


 

Restauranger och underhållning


Om du gillar medelhavsmat finns det ett antal bra restauranger i Agii Apostoli, bland annat Ristorante Pergola och Angelos restaurang.

Nattlivet är ganska lugnt i Agii Apostoli. I centrum finns ett urval av kaféer och barer, men om du vill dansa till gryningen rekommenderar vi att du åker till Chania, ca 5 km bort, eller Platanias, ca 8 km bort.


Information om Agii Apostoli

Beräknad flygtid från t.ex. Arlanda: Lite över 4 timmar
Transfer: Från Chania flygplats tar det ca 30 minuter att köra till Agii Apostoli (30 km)
Tidsskillnad: 0 timme
Telefonsamtal: Slå +30 och grekiskt telefonnummer. Om du vill ringa till Sverige, slå +46 och telefonnumret. En eventuell första nolla i numret skall utelämnas.
Vaccinationer: Inga vaccinationer krävs. Kontakta din läkare om du är osäker.
Befolkning: Staden Chania har cirka 150 000 invånare. På sommaren, inklusive turister, har Kreta upp till 1 miljon människor.
Genomsnittspriset för en tvårätters middag är ca 23 euro per person. En öl kostar cirka 3,5 euro och cigaretter cirka 5 euro.
Stränder: De flesta hotell har egna stränder.
Nattliv: Diskotek, klubbar och barer i de största semesterbyarna.
Aktiviteter: Strandaktiviteter, vattensporter, dykning, snorkling, tennis, fotboll, vandring.
Valuta: Kretas valuta är euro. Kreditkortsbetalningar accepteras i de flesta butiker och hotell, medan bankomater accepterar de vanligaste korten.

Allmänna helgdagar 2024 :

Nyårsdagen: 1 januari
Trettondagsafton: 6 januari
Nationaldagen: 25 mars
Långfredagen: 3 maj
Påsk: 5-6 maj
Pingst: 23 juni
Kristi himmelsfärdsdag: 15 augusti
”Säg nej-dagen”: 28 oktober
Jul: 25-26 december

Vädret i Agii Apostoli

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
15°c 16°c 17°c 20°c 24°c 27°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
29°c 29°c 26°c 23°c 20°c 17°c


Denna text har skrivits gemensamt av Fredrik Kinnunen och Kirsi Baran. Båda har arbetat för Mixx Travel sedan 2020.