• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150

 

Var finns de bästa stränderna i Alanya? 


Vad vore en resa till Alanya utan att upptäcka de fantastiska stränder som finns där, och kanske blir det ett besök på alla?  Här får du några tips till hur du hittar den perfekta badstranden i och i närheten av Alanya. 

I Alanya finns det två stora stränder med den 300 meter höga Alanyaklippan som skiljer dem åt, nämligen den Östra stranden och Kleopatrastranden. Det är här de flesta turister brukar spendera sina dagar på stranden. Här finns det tillgång till toaletter, mat och dryck, solstolar att hyra och massor med vattenaktiviteter som bananbåtar, jetski och paragliding att testa på.

Andra populära stränder som Alanya erbjuder är Portakalstranden och Incekum. Det är lite mindre stränder, men helt klart värda ett besök under din solsemester.  

Kleopatrastranden 

Den två kilometer långa Kleopatrastranden är den populäraste stranden i Alanya bland turisterna och ligger väster om Alanyaklippan. Här möter medelhavet en grovkornig strand omgiven av små strandbarer där du kan köpa mat och dricka under en härlig dag på stranden. Här finns både solstolar och parasoll att hyra för en billig summa, dock är det värt att tänka på är att sanden kan bli väldigt varm så ta gärna några strandanpassade skor på dig.  Kom ihåg att vattnet blir djupt snabbt vid Kleopatrastranden, samt att när det blåser lite kraftigare vindar blir det ganska höga vågor. Att bada just här med barn skulle vi därför inte rekommendera. Kleopatrastranden är inte speciellt barnvänlig. Hotell i Alanya nära Kleopatrastranden

Östra stranden 

Precis, som du säkert förstått ligger Östra Stranden på den östra sidan av Alanyaklippan. Här hittar du en lite smalare, fem kilometer lång strand som består av grus och småsten. Här finns också möjlighet att ta något att dricka eller äta på några av de många restauranger och barer som ligger längst med stranden, även här kan underlaget bli väldigt varmt så ta gärna några strandanpassade skor på dig. Denna strand passar perfekt för barnfamiljer eftersom den är väldigt långgrund.

Portakalstranden 

Om du vill tillbringa din dag på en lite mindre strand med de storslagna Taurusbergen som bakgrund till denna vita paradisstrand passar Portakalstranden perfekt. Denna strand ligger cirka 1 kilometer från Alanyas centrum, men tro oss, ni kommer inte att ångra er om ni tar er dit. Läget är lite mer öster om Östra stranden. Det är den populäraste stranden efter Kleopatrastranden, trots att vattnet är något kallare. Här kan du som är lite äventyrlig testa på olika vattensporter och för dig som inte är det – njuta av den fantastiska omgivningen. Här finns också tillgång till mysiga restauranger och barer om du skulle bli hungrig. Portakalstranden är väldigt långgrund och passar därför utmärkt för barnfamiljer. Portakal betyder för övrigt "apelsin" på turkiska! Hotell i Alanya nära Östra Stranden och Portakalstranden


Incekum 

Det här är den bästa stranden för dig som vill komma undan turister, cirka 2 mil väster om Alanya hittar du Incekum, känd för sin fina sand. Här finns det mer plats än på de stora stränderna Kleopatrastranden och Östra Stranden, samt ett lite lugnare tempo. Hit tar du dig enkelt med lokalbuss (Dolmus). Stranden i Incekum är långgrund och passar perfekt för barnfamiljer.
Hotell i västra Alanya nära Incekumstranden