• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150

Antalya, även känd som den turkiska rivierans huvudstad, är över 2000 år gammal. Här bjuds det på historiska sevärdheter, hektiskt folkliv, lokal atmosfär och goda shoppingmöjligheter.


Antalya är en fantastisk huvudstad för den turkiska rivieran. Du bor nära shopping, kultur och havet. Standarden på All Inklusive-hotellen är mycket hög. Till Antalya ska man åka om man vill få ut så mycket som möjligt av sin semester, då allt ligger inom räckhåll.


Stränder och Vattenland
Det finns tre bra stränder i Antalya där du kan njuta av solen och det turkosblå havet. Memerli ligger inne i centrum bredvid hamnen och består av klappersten. Väster om Antalya vid Taurus bergen hittar du Konyaaltistranden (grus) med massa aktiviteter och restauranger. Här ligger den trevliga Beach Park med barer, vattenpark och shopping. Lara Beach är ett område utanför Antalya centrum med sand och grus, här ligger de stora lyxhotellen på en rad.

Shopping

Den stora shopping gatan heter Güllük – boulevard här ligger butikerna tätt och du hittar de kända märkeskedjorna vägg i vägg med lågprisbutiker med märkeskopior. För den shoppingglada finns allt du kan önska dig. Bakom hamnen i den gamla stadsdelen Kaleici finns butiker med handarbeten och typiskt turkiska kryddor, givetvis kan du köpa guld och mattor här också. Ett besök på lördagens marknad: Lara Cumartesi Pazar är ett kul nöje, hit tar du dig med dolmus från Antalya centrum.

Restauranger och nöjen
Utbudet av restauranger är enormt. De flesta hittar du nere vid den vackra hamnen, i gamla stadsdelen Kaleici eller några kvarter bort vid den historiska stadsmuren. Innanför stadsmuren kan du titta på den historiska minareten Yivli Minare som byggdes redan på 1200-talet. Stämningen är magisk i de små gränderna och folket sitter på sina caféer och tar en kaffe eller dricker te. Vill du ha lite mer liv och rörelse på kvällen ligger de flesta barer och diskotek nere vid hamnen.

Aktuella erbjudanden till Antalya

Fakta om Antalya:

FlygtidBeräknad flygtid från Göteborg/Köpenhamn/Stockholm är ca: 3 tim 35 min

Transfer: Från flygplatsen i Antalya till första hotellet i Antalya tar ca 20 minuter (6 km). Transfern sker med Mixx Travel personal eller med någon av våra lokalagenter. Det kan förekomma att det inte finns någon guide på bussen. I sådana fall tillhandahålls information till gästerna på flygplatsen strax innan bussen går mot destinationen.

Pass och visum: Kontakta turkiska ambassaden

Tidsskillnad: Svensktid + 1 timme (sommartid) Svensk tid +2 timmar (vintertid)

Landskod: Slå +90 följt av telefonnummer. För att ringa till Sverige slå +46 följt av telefonnummer. (Glöm inte att alltid ta bort första 0:an i telefonnumret)

Vaccination: Rådgör med läkare eller vaccination central.

Bofasta: Alanya har ca 1,2 miljoner invånare som om sommaren stiger till ca 1,5 miljoner.

Mat: Medelpriset för en tvårätters middag är ca 150 kr per person. En öl på restaurang kostar från 25-40 kr.

Prisnivå: I butik: 1 liter vatten ca 5:-, 1 burk läsk inhemsk (33 cl) ca 5:-, limpa vitt lantbröd ca 4:-, Chips 200g ca 11:-

Stränder: Det finns tre stränder Memerli, Lara och Konyaaltistranden.

Nattliv: Stort utbud av barer, pubar, diskotek och nattklubbar nere vid hamnen.

Aktiviteter: Vattenland, vattensporter, dykning, forsränning, tennis, fotboll etc

Pengar: Den lokala valutan heter turkiska lira (TRY). Du kan betala med Visakort och Mastercard på de flesta ställen, samt ta ut kontanter från uttagsautomater (ATM) för en avgift. Om du vill ta med kontanter hemifrån måste vi uppmärksamma att det på de flesta ställen inte går att växla svenska kronor och vi rekommenderar därför att du tar med euro som kan växlas på posten (PTT) eller på växlingskontoren.

Ramadan & Helgdagar 2024: Nyårsdagen den 1:a Januari. Barnens dag den 23:e April. Arbetarnas dag den 1:a Maj. Den 19:e Maj är det Atatürks minnesdag och ungdomens idrottsdag. Segerns dag den 30:e Augusti. Republikens dag den 29:e Oktober. 11:e mars börjar den muslimska heliga fastemånaden ramadan. Under denna period kan affärer hålla stängt och du kan uppleva att servicenivån är lägre än normalt. Avslutningen av ramadan består av 3 helgdagar (sockerhögtiden) 10 - 12 april. Kurban Bayram (offerfesten) är 16-19 juni.

Vädret:

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
16°c 14°c 16°c 22°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
33°c 33°c 29°c 26°c 22°c 18°c