• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150

Anja, Sören och Clara - Mixx Travels första testpiloter


I februari 2020 skickade vi det danska paret Anja, Sören och babyn Clara gratis till Alanya. Vi hade utlyst möjligheten under några veckor, och det kom ungefär 100 ansökare. Resan betalade vi men det vi ville ha som betalning var testpiloternas egen berättelse och gärna med fokus på hur det är att besöka Alanya med en baby. Våra testpiloter skrev hem under några dagar i februari och deres upplevelser blev publicerade på vår danska facebooksida.  Här är alla texter samlade på en sida och med några av deras bästa bilder.  Vi kommer ha en svensk Testpilot också! När vet vi inte ännu beroende på världsläget. Kanske i maj?

Måndag 24/2 - Strand och kabinbanan


Vilken fantastisk start på dagarna i Alanya!! Vi gick en skön promenad längs med stranden som var precis så tom som en strand i februari ska vara. Inte många folk i rörelse vilket betydde att vi kunde njuta stillheten och vågornas brus. Solen värmde våra ansikten - what's not to like. Vi löste biljett till kabinbanan som elegant transporterade oss upp till den gamla borg som tronar över Alanya (vi tog med barnvagnen upp) och WOW vilken utsikt. Den ska man se om man kommer till Alanya. Barnvagnen klarade hela vägen upp till toppen - tur vi är ganska vältränade ;-).


Efteråt tog vi oss ner till den andra sidan av berget där vi hittade en trevlig och barnvänlig restaurang (La Luna) med utsikt till vattnet. Vi åt en god lunch och observerade att här fanns både barnstol, ett litet lekhörn för barn och bra plats på toaletten om man ville byta blöja. Perfekt för oss småbarnsföräldrar. Eftermiddagen gick med att ta det lugnt på hotellet, och nu här i kväll äter vi en lite lättare middag i närheten av hotellet.Tisdag 25/2 - Marknadsdag och lekplatser vid och på stranden


Clara och jag sitter och väntar i receptionen på hotellets spa medan Sören är inne och blir skrubbad och tvagad efter alla konstens regler i hamamavdelningen. När han kommer ut är det min tur! Även om vi har en liten babyflicka med oss på resan tycker vi att man både kan och ska unna sig lite lyx.  Vi startede dock dagen med att gå ner til marknaden. Här kan man hitta allt möjligt och vi fattade tidigt att de flesta priser var "förhandlingsbara" ;-) Den trevligaste delen av marknaden tyckte vi var området med mat och dryck. Vilka fina grönsaker och vilka färger! Här finns förstås också massor av frukt, kryddor, nötter och en massa annat smått och gott. När Clara vaknade efter sin lunchvila gick vi ner till stranden för att hitta en passande lekplats. Hon är ju fortfarande väldigt liten men de färgglada bollar vi hittade var i alla fall väldigt populära! Det finns faktiskt överraskande många lekplatser och saker att göra för både små och lite större barn nere vid stranden. Ännu en skön dag i Alanya.


Onsdag 26/2 - Dolmus 


Dagens roligaste upplevelse var en busstur med lokalbussen som kallas för en dolmus. Du kan hoppa på och hoppa av när du vill. Det finns också hållplatser men alla gånger när vi vinkade stannade chauffören och lät oss åka med. Vilken service. Dagen har också innehållit en lång promenad längs strandpromenaden där vi hittade en perfekt lunchrestaurang. Vi fick ett bord precis i strandkanten med en fantastisk utsikt. Vi tycker det känns trist att resan snart är slut! Vi njuter verkligen det här...Generellt är Alanya en trevlig liten storstad. Här är överraskande barnvänligt och alla människor vi har träffat på hotellet, på restauranger och i olika butiker har varit extremt vänliga och omsorgsfulla. När vi ska resa brukar vi fixa allt själva men jag måste nog erkänna att det har varit väldigt avslappnande att bara luta sig tilbaka i sätet och låta resebyrån fixa allt. Allt har funkat med flyget, hotellet och transporten till hotellet och så har de varit bra på att komma med förslag på var man kan äta, vad man kan se osv.Torsdag 27/2 - Hemma igen


Nu har vi landat på Kastrup flygplats och är hemma efter några toppendagar i Alanya. Vi hade bägge två varit i Alanya förut men det var innan vi blev föräldrar - och därför på ett sätt en ny upplevelse. Nu har man fokus på andra saker...


Vi blev överraskade över hur barnvänlig staden känns. Här känner man sig trygg och säker dygnet runt och alla man möter verkar vänliga och tar hänsyn när man kommer rullande med en stor barnvagn. Det finns massor av lekplatser (ja verkligen massor!) och för lite större barn också massor av möjligheter som vattenland och strandaktiviteter. De restauranger vi var på hade barnstol och antingen separat skötrum eller ett bord/hylla för blöjbyte. Vi mötte bara glada miner när vi frågade om man kunde värma Claras babymat åt oss.

 Förutom aktiviteter för barn finns det ju massor av saker för vuxna att göra här där barnen kan vara med oansett ålder. Åk upp till borgen med linbanan, man kan segla, det finns massor av utflykter och så vidare. Det har varit en jättefin resa. Tack Mixx Travel!


Anja, Sören och Clara