• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150

 

Ayia Napa ligger på en halvö på den östra delen av Cypern och är den största turistorten på ön. I Ayia Napa finns det något för alla: barnvänliga stränder, shopping, charmiga restauranger och ett stort utbud av diskotek, nattklubbar och barer. Ayia Napa är kanske först och främst känt för sina vackra stränder och sprudlande nattliv men här finns mycket mer att upptäcka. Besök ett medeltida kloster, Thalassamuseet eller vandra i den vackra nationalparken Cape Greko. Vill du uppleva andra delar av Cypern är Ayia Napa den perfekta utgångspunkten. 

 

Stränder 

Ayia Napa har några av Medelhavets absolut finaste stränder. På Nissi Beach samlas soldyrkare i alla åldrar för att njuta av den vita sanden och det turkosblå vattnet. Strandbarerna spelar musik och det finns många möjligheter att prova på olika vattensporter. Populära Grecian Bay är flera kilometer lång och ligger närmast centrum. Stranden har vit sand, kristallklart vatten och är långgrund. Makronissos består egentligen av flera stränder som ligger i varsin bukt. Denna strand är lite lugnare och passar alla som vill prova på att dykning, snorkling eller vattenskidor. Föredrar du fart och spänning ligger vattenparken Waterworld strax utanför Ayia Napa. 

 

Shopping 

Står shopping på programmet finns det gott om möjligheter att handla med sig souvenirer i Ayia Napa. Här finns även del butiker med skor, kläder och smycken. För ett större utbud rekommenderar vi en tur till Nicosia eller Larnaca, här hittar du trevliga shoppinggator och större köpcentrum. Missa inte att prova ett lokalproducerat vin eller den lokala osten halloumi. 

 

Restauranger och nöjen 

Ayia Napa har ett stort utbud av restauranger, barer och diskotek. I centrum, vid Nissi Avenue och i hamnen finns många restauranger med både cypriotisk mat och internationellt kök. Festglada ungdomar tar sig till bargatan i hamnen kvälls– och nattetid för att besöka de många barer och diskotek som har öppet till in på småtimmarna. Alla som gillar vandring och vacker natur borde besöka Cape Greco. Här finns också sevärdheter som Sea Caves, kapellet Ayioi Anargyroi och kärleksbron. 

 

 

Fakta om Ayia Napa 
 

Flygtid: Från Arlanda tar det ungefär 4 timmar och 25 minuter att flyga till Cypern.  

 

Transfer: Från flygplatsen i Larnaca kan du räkna med ca 45 minuter. 

 

Pass och visum: Svenska medborgare behöver inget visum till Cypern. För mer information hänvisar vi till Cyperns ambassad. 

 

Tidsskillnad: Svensk tid + 1 timme.  

 

Telefon: Ring +357 för att ringa till ett telefonnummer på Kreta. För att ringa till Sverige slår du +46 före numret. 

 

Vaccinationer:  Vanliga vaccinationer för turistresor till medelhavsområdet, inga speciella vaccinationskrav. Prata eventuellt med din läkare om du har frågor. 

 

Invånare: Ayia Napa har ca 3000 invånare. På sommaren många många fler.


Restaurangpriser: Genomsnittspriset för en 2-rätters middag är ca 200 kr per person. En öl kostar ca 45 SEK. 

 

Priser i butik: 1 liter vatten ca 7 kr, ett färskt vitt bröd ca 16 kr, en påse chips 200 gram ca 10 kr. 

 

Stränder: Ayia Napa har flera populära stränder med len sand och kristallklart vatten. Här finns många barnvänliga stränder och flera vattensporter att prova på. Nissi Beach, Sandy Bay och Makronissos är tre populära stränder. 

 

Kvällsaktiviteter: Ayia Napa har ett stort utbud av diskotek, nattklubbar och barer. 

 

Aktiviteter: Strandaktiviteter, vattensporter, dykning, snorkling och vandring. 

 

Pengar: Kreditkort fungerar bra nästan överallt. Uttagsautomater och banker finns, men ha gärna lite kontanter i fickan i alla fall till bussbiljetter, taxi och mindre inköp. Valutan på östra delen av Cypern är Euro. 

 

Bra att veta 

På Cypern behöver du en adapter till eluttagen. 

 

 

Helgdagar 2024

 

Nyårsdagen: 1 januari

Trettondagen: 6 januari

Nationaldagen: 25 mars

Långfredag: 3 maj

Påsk: 5.-6. maj

1 Maj: 1 maj

Pingst: 23 juni

Jungfru Marias himmelsfärd: 15 augusti

Ochi –dagen (nej dagen): 28 oktober

Jul: 25 december - 26 december

Jul: 25 december - 26 december