• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150

Turkiets paradis för golfspelare är Belek. Ca. 40 km österut från storstaden Antalya finner du denna oas med golfbanor av hög, internationell standard. Njut av din golfresa med avkoppling på vackra sandstränder och några av sydkustens bästa lyxhotell.

Belek är lyxturisternas och golfresenärernas paradis. Här finns 14 världsberömda golfbanor som alla håller hög internationell standard. De flesta hotell i området är av mycket hög standard och ligger nära stranden med ett underbart område runt sig där du hittar de flesta faciliteter. Belek ligger på Turkiets sydkust och 35 km från Antalya, här är vädret behagligt året runt.

Stränder
Stranden består av grovkorning sand, vissa av lyxhotellen har ersatt sin privata del av stranden med finkorning sand. Stranden är flera kilometer lång med privata avdelningar för hotellens gäster. På stranden finns vattensporter, solstolar och parasoller. På vissa delar lägger utrotningshotade havssköldpaddor ägg i sanden. Bor du vid ett sådant område ber vi dig av respekt för naturen att inte skräpa ner och inte vistas på stranden när solen gått ner.

Shopping
Belek har ett lokalt centrum med restauranger, caféer och ett mysigt torg. Runt torget hittar du små gator med butiker. En dag i veckan kommer marknaden till Belek, du hittar den bakom busstationen. För större utbud rekommenderar vi en tur till Antalya, här hittar du små basarer men även stora butiker med kända märken. Du tar dig enklast dit med lokalbuss eller taxi.

Restauranger och nöjen
De flesta restauranger hittar du i det lokala centrum eller ute på golfklubbarna. Utbudet på maten är stort och passar de flesta. Diskoteken i Belek ligger på de 5 stjärniga hotellen och du kan mot en avgift besöka dessa.


Aktuella erbjudanden till Belek

Fakta om Belek:

Flygtid: Beräknad flygtid från Göteborg/Köpenhamn/Stockholm är ca: 3 tim 35 min

Transfer: Från flygplatsen i Antalya till första hotellet i Belek tar ca 30 minuter (35 km). Transfern sker med Mixx Travel personal eller med någon av våra lokalagenter. Det kan förekomma att det inte finns någon guide på bussen. I sådana fall tillhandahålls information till gästerna på flygplatsen strax innan bussen går mot destinationen.

Pass och visum: Kontakta turkiska ambassaden

Tidsskillnad: Svensktid + 1 timme (sommartid) Svensktid +2 timmar (vintertid)

Landskod: Slå +90 följt av telefonnummer. För att ringa till Sverige slå +46 följt av telefonnummer. (Glöm inte att alltid ta bort första 0:an i telefonnumret)

Vaccination: Rådgör med läkare eller vaccination central.

Bofasta: Belek har ca 10 000 invånare som under sommaren stiger till ca 25 000.

Mat: Medelpriset för en middag är ca 130 kr per person. En öl kostar ca 30-35 kr.

Prisnivå: I butik: 1 liter vatten ca 5:-, burkläsk inhemsk (33 cl) ca 4:-, limpa vitt lantbröd ca 3:-, Chips 200g ca 13:-

Stränder: Lång grovkornig strand med privata delar som ägs av olika hotell.

Nattliv: Restauranger och caféer i Belek centrum samt golfklubbarnas restauranger. På kvällen njuter man av något gott att äta och dricka i sina vänners, familj eller partners sällskap.

Aktiviteter: Vattensporter, dykning, forsränning, tennis, fotboll, golf etc.

Pengar: Den lokala valutan heter turkiska lira (TRY). Du kan betala med Visakort och Mastercard på de flesta ställen, samt ta ut kontanter från uttagsautomater (ATM) för en avgift.

 

Om du vill ta med kontanter hemifrån måste vi uppmärksamma att det på de flesta ställen inte går att växla svenska kronor och vi rekommenderar därför att du tar med euro som kan växlas på posten (PTT) eller på växlingskontoren.


Ramadan & Helgdagar 2024: Nyårsdagen den 1:a Januari. Barnens dag den 23:e April. Arbetarnas dag den 1:a Maj. Den 19:e Maj är det Atatürks minnesdag och ungdomens idrottsdag. Segerns dag den 30:e Augusti. Republikens dag den 29:e Oktober. 11:e mars börjar den muslimska heliga fastemånaden ramadan. Under denna period kan affärer hålla stängt och du kan uppleva att servicenivån är lägre än normalt. Avslutningen av ramadan består av 3 helgdagar (sockerhögtiden) 10 - 12 april. Kurban Bayram (offerfesten) är 16-19 juni.


Vädret:

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
16°c 14°c 16°c 22°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
33°c 33°c 29°c 26°c 22°c 18°c