• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150

I Cesme är takten lite långsammare än på andra semesterorter. Här finns både vackra sandstränder, många mysiga restauranger och bra möjligheter till shopping. Ordet Cesme betyder "källa", och området är också känt för sina många varma källor, som sägs kunna bota t.ex. psoriasis och reumatism.

Cesme ligger väster om Turkiets tredje största stad, Izmir, och är därför en riktigt bra utgångspunkt om du vill kombinera sol- och strandsemester med storstad och kultur. Cesme har några av Turkiets bästa stränder. Mitt i staden finns en liten sandstrand, men de flesta går till Altinkum-stranden, som av många anses vara en av de bästa stränderna på västkusten. Här är vår stora guide till Cesmes bästa stränder

På högsommaren är klimatet i Cesme trevligt jämfört med semesterorterna vid Medelhavskusten. Det är alltid en mild bris från havet, och vädret känns därför svalare. Av samma anledning är Cesme ett mycket populärt område för vindsurfare. I Cesme finns det många möjligheter att shoppa - allt från lokalt hantverk till souvenirer och designerkläder. I centrum av Cesme hittar du också ett stort urval av bra restauranger, mysiga caféer och diskotek och nattklubbar. 


Aktuella erbjudanden till Cesme


Fakta om Cesme: 

Flygtid: Beräknad flygtid från Göteborg/Köpenhamn/Stockholm är ca: 3 tim 35 min

Transfer: Från flygplatsen i Izmir till det första hotellet i Cesme tar det ca 1 timme. Transfern sker med Mixx Travels personal eller med någon av våra lokalagenter. Det kan förekomma att det inte finns någon guide på bussen. I sådana fall tillhandahålls information till gästerna på flygplatsen strax innan bussen går mot destinationen.

Pass och visum: Svenska medborgare behöver inte visum till Turkiet. Dock måste passet ha en giltighet på minst 150 dagar (fem månader) vid inresan i Turkiet. Är du medborgare i ett annat land bör du kontakta den turkiska ambassaden i Stockholm.Tlf: 08 - 44 18 40 41

Tidsskillnad: Slå +90 följt av telefonnummer. För att ringa till Sverige slå +46 följt av telefonnummer. (Glöm inte att alltid ta bort första 0:an i telefonnumret).

Vaccination: Rådgör med läkare eller vaccinationscentral.

Invånare: Cesme har omkring 20.000 invånare.Om sommaren stiger det till ca 300.000.

Matpriser: Medelpriset för en tvårätters middag är ca 120 kr per person. En öl kostar ca 20 kr.

Priserna i allmänhet: I butik: 1 liter vatten ca 3:-, burkläsk inhemsk (33 cl) ca 4:-, limpa vitt lantbröd ca 2:-, Chips 200g ca 10:-

Stränder: Det finns en liten stadsstrand i Cesme centrum. Dessutom finns det de mer populära stränderna i Ilica och Altinkum.

Nattliv: Stort utbud av barer, pubar, diskotek och nattklubbar under sommaren.

Aktiviteter: Vattenland, vattensporter, dykning, forsränning, tennis, fotboll etc.

Pengar: Den lokala valutan heter turkiska lira (TRY). Du kan betala med Visakort och Mastercard på de flesta ställen, samt ta ut kontanter från uttagsautomater (ATM) för en avgift.

 

Om du vill ta med kontanter hemifrån måste vi uppmärksamma att det på de flesta ställen inte går att växla svenska kronor och vi rekommenderar därför att du tar med euro som kan växlas på posten (PTT) eller på växlingskontoren.


Ramadan & Helgdagar 2023: Nyårsdagen den 1:a Januari. Barnens dag den 23:e April. Arbetarnas dag den 1:a Maj. Den 19:e Maj är det Atatürks minnesdag och ungdomens idrottsdag Segerns dag den 30:e Augusti. Republikens dag den 29:e Oktober. 23:e mars börjar den muslimska heliga fastemånaden ramadan. Under denna period kan affärer hålla stängt och du kan uppleva att servicenivån är lägre än normalt. Avslutningen av ramadan består av 3 helgdagar (sockerhögtiden) 21 - 23 april. Kurban Bayram (offerfesten) 28 juni - 1 Juli.

Vädret:

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
16°c 14°c 16°c 21°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
30°c 33°c 30°c 24°c 22°c 15°c