• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150

Heraklion, öns huvudstad, ligger på Kretas norra kust och är ett viktigt kultur- och turistcentrum. Heraklion är känt för sina många historiska platser från antiken och medeltiden. Till exempel är Knossos-palatset, som är ca 4 000 år gammalt, en populär turistattraktion och här kan besökare uppleva en fläkt av antik historia och beundra antika strukturer och artefakter som har överlevt i årtusenden. Gamla stan i Heraklion är värd ett besök med sina smala gränder och färgglada hus. Om du vill smaka på det bästa från det kretensiska köket kan du besöka traditionella tavernor och njuta av delikatesserna och atmosfären.


Stränder i Heraklion


Heraklionområdet erbjuder sina gäster ett antal vackra stränder - Amoudara Beach är en av Heraklions mest populära stränder och ligger på kort avstånd från stadens centrum. Sanden är mjuk och vattnet är kristallklart. Här finns också många vattensportanläggningar och strandbarer. På östra sidan av Heraklion ligger Karteros Beach, som är en favorit bland lokalbefolkningen.  Stranden är lång och sandig och här finns också flera strandbarer och tavernor. Agia Pelagia Beach och den pittoreska byn Agia Pelagia ligger på den västra sidan av Heraklion. Stranden är skyddad och idealisk för familjer och barn. Här finns också stora möjligheter till vattensporter och snorkling.


Shopping i Heraklion


Heraklion är en dröm för shoppare och stadskärnan är fylld av butiker, marknader och boutiquer där du kan hitta produkter från hela världen.

Lion Square är ett av Heraklions mest kända torg, fullt av butiker, kaféer och restauranger. Här kan du hitta lokalt hantverk, souvenirer, kläder och smycken. På gågatan kan man göra stora inköp i kläd- och skoaffärer, presentaffärer och elektronikbutiker. Här finns både internationella märken och välkända butikskedjor.

Om du är ute efter en liten souvenir att ta med dig hem kan du bege dig till Morosini Fountain Square - det här historiska torget är ett populärt shoppingcenter med små butiker och affärer som säljer lokala produkter som olivolja, honung, kryddor och keramik.

Heraklions marknad - Agora - är ett utmärkt ställe att njuta av dofter och färger, upptäcka den grekiska matkulturen och köpa äkta lokala delikatesser.


Restauranger och underhållning

Heraklion erbjuder ett brett utbud av restauranger och nöjesaktiviteter för alla smaker och plånböcker. Här är några rekommendationer.

Den som älskar grekisk mat kan tillbringa en kväll på Ta Kioupia i gamla stan, som har en mysig atmosfär, vänlig service och en meny med traditionella kretensiska rätter. Den eleganta restaurangen Salis ligger i Heraklions hamn och serverar fisk och skaldjur. Maten är av högsta kvalitet och restaurangens läge erbjuder en fantastisk utsikt över havet.

Heraklions venetianska hamn är en idealisk plats för promenader och stämningsfulla kaféer och restauranger på kvällen. Det är också ofta musik- och dansuppträdanden i hamnområdet.

Heraklions nattliv är livligt och varierat. Old Town Bar Street i Gamla stan erbjuder ett brett urval av barer och restauranger med en avslappnad och välkomnande atmosfär. På Ritzz Bar kan du njuta av högkvalitativa drinkar och en trevlig atmosfär. Här finns också livemusik och ett antal temakvällar. På nattklubben Camelot kan du dansa och ha roligt till långt in på småtimmarna.

Information om Heraklion:

Beräknad flygtid från t.ex. Arlanda: Lite över 4 timmar
Transfer: Från Chania flygplats tar det ca 2,5 timmar att köra till Heraklion. Det är knappt 130 km.
Tidsskillnad: 0 timme
Telefonsamtal: Slå +30 och grekiskt telefonnummer. Om du vill ringa till Sverige, slå +46 och telefonnumret. En eventuell första nolla i numret skall utelämnas.
Vaccinationer: Inga vaccinationer krävs. Kontakta din läkare om du är osäker.
Befolkning: Staden Chania har cirka 150 000 invånare. På sommaren, inklusive turister, har Kreta upp till 1 miljon människor.
Genomsnittspriset för en tvårätters middag är ca 23 euro per person. En öl kostar cirka 3,5 euro och cigaretter cirka 5 euro.
Stränder: De flesta hotell har egna stränder.
Nattliv: Diskotek, klubbar och barer i de största semesterbyarna.
Aktiviteter: Strandaktiviteter, vattensporter, dykning, snorkling, tennis, fotboll, vandring.
Valuta: Kretas valuta är euro. Kreditkortsbetalningar accepteras i de flesta butiker och hotell, medan bankomater accepterar de vanligaste korten.

Allmänna helgdagar 2024 :

Nyårsdagen: 1 januari
Trettondagsafton: 6 januari
Nationaldagen: 25 mars
Långfredagen: 3 maj
Påsk: 5-6 maj
Pingst: 23 juni
Kristi himmelsfärdsdag: 15 augusti
”Säg nej-dagen”: 28 oktober
Jul: 25-26 december

Vädret i Heraklion

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
15°c 16°c 17°c 20°c 24°c 27°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
29°c 29°c 26°c 23°c 20°c 17°c


Denna text har skrivits gemensamt av Fredrik Kinnunen och Kirsi Baran. Båda har arbetat för Mixx Travel sedan 2020.