• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150


Kato Stalos - En charmig by 7 km väster om Chania som kombinerar traditionell grekisk charm med moderna bekvämligheter. Kato Stalos är känt för sina fantastiska sandstränder och sitt kristallklara vatten. Turister som söker strandliv kan njuta av avkopplande dagar i solen, bygga sandslott med barnen på den mjuka sanden på stranden eller utforska undervattensvärlden genom att snorkla eller segla. Den fridfulla omgivningen gör Kato Stalos till en idealisk plats för både familjer och par.

Möjligheterna till vandring och trekking är oändliga i de omgivande landskapen runt Kato Stalos. De angränsande bergskedjorna erbjuder spektakulära vyer och möjlighet att upptäcka Kretas biologiska mångfald.

Historieälskare kan besöka den atmosfäriska gamla staden Chania, cirka 7 kilometer från Kato Stalos, och många andra antika platser som vittnar om Kretas rika förflutna. Ett besök i byn Pano Stalos är ett utmärkt utflyktsmål - Pano Stalos är en charmig traditionell by som ligger i bergen och du kan promenera dit; det är ett kort avstånd från Kato Stalos och du kan njuta av den fantastiska naturen längs vägen.Stränder vid Kato StalosKato Stalos fantastiska sandstrand sträcker sig hela vägen till Agia Marina. Stranden är långgrund, vilket gör den till en perfekt plats för barnfamiljer. Det klara, rena vattnet och de utmärkta faciliteterna har gett stranden EU:s blå flagga. På stranden kan du också prova på olika vattensporter som jetski, bananbåtar och de mer avslappnade kajakerna och jetskidorna.


Shopping i Kato Stalos


I centrum av Kato Stalos, som huvudsakligen är koncentrerat kring huvudvägen och stranden, hittar du turistbutiker, stormarknader och restauranger. För ett större utbud av shopping rekommenderar vi ett besök i Chania, ca 7 km från Kato Stalos.

Restauranger och underhållning


Kato Stalos har inte ett särskilt livligt nattliv jämfört med närliggande större semesterorter som Hania. Kato Stalos är mer känd som en familjeort med betoning på avkoppling och en lugn atmosfär.

Men du kan ändå njuta av drinkar och goda måltider på ställen som Esperides All Day Bar. Baren erbjuder ett varierat urval av uppfriskande cocktails, kvalitetsviner och kalla öl. Esperides är också känt för sin avslappnade atmosfär och vänliga service. Som namnet antyder är Esperides All Day Bar öppen hela dagen, vilket gör den perfekt för frukost, lunch och middag. Baren serverar också snacks och lättare måltider och har ofta livemusik eller annan underhållning.

Du kan dock fortfarande njuta av drinkar och goda måltider på ställen som Esperides All Day Bar. Baren erbjuder ett varierat urval av uppfriskande cocktails, kvalitetsviner och kalla öl. Esperides är också känt för sin avslappnade atmosfär och vänliga service. Som namnet antyder är Esperides All Day Bar öppen hela dagen, vilket gör den perfekt för frukost, lunch och middag. Baren serverar också snacks och lättare måltider och har ofta livemusik eller annan underhållning.

För en måltid i grekisk stil kan du besöka restaurang Krinos. Restaurangen är känd för sin goda grekiska mat och mysiga atmosfär. Krinos erbjuder ett varierat urval av traditionella grekiska rätter som moussaka, souvlaki, tzatziki och saganaki.

Snacks för hela familjen? Gå över till Fast Food Friendly. Det här stället är särskilt känt för sina läckra gyros-pitabröd, gjorda med antingen fläsk eller kyckling. All matlagning görs med extra jungfrulig kretensisk olivolja och endast färska kretensiska ingredienser.
 
Information om Kato Stalos:

Beräknad flygtid från t.ex. Arlanda: Lite över 4 timmar
Transfer: Från Chania flygplats tar det ca 40 minuter att köra till de mest populära semesterorterna väster om Chania. Chania flygplats-Kato Stalos ca 25 km/40 min.
Tidsskillnad: 0 timme
Telefonsamtal: Slå +30 och grekiskt telefonnummer. Om du vill ringa till Sverige, slå +46 och telefonnumret. En eventuell första nolla i numret skall utelämnas.
Vaccinationer: Inga vaccinationer krävs. Kontakta din läkare om du är osäker.
Befolkning: Staden Chania har cirka 150 000 invånare. På sommaren, inklusive turister, har Kreta upp till 1 miljon människor.
Genomsnittspriset för en tvårätters middag är ca 23 euro per person. En öl kostar cirka 3,5 euro och cigaretter cirka 5 euro.
Stränder: De flesta hotell har egna stränder.
Nattliv: Diskotek, klubbar och barer i de största semesterbyarna.
Aktiviteter: Strandaktiviteter, vattensporter, dykning, snorkling, tennis, fotboll, vandring.
Valuta: Kretas valuta är euro. Kreditkortsbetalningar accepteras i de flesta butiker och hotell, medan bankomater accepterar de vanligaste korten.

Allmänna helgdagar 2024 :

Nyårsdagen: 1 januari
Trettondagsafton: 6 januari
Nationaldagen: 25 mars
Långfredagen: 3 maj
Påsk: 5-6 maj
Pingst: 23 juni
Kristi himmelsfärdsdag: 15 augusti
”Säg nej-dagen”: 28 oktober
Jul: 25-26 december

Vädret i Kato Stalos

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
15°c 16°c 17°c 20°c 24°c 27°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
29°c 29°c 26°c 23°c 20°c 17°c


Denna text har skrivits gemensamt av Fredrik Kinnunen och Kirsi Baran. Båda har arbetat för Mixx Travel sedan 2020.