• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150

Kemer är en charmerande kuststad som ligger ca. 50 km söderut från storstaden Antalya och kallas för Turkiets St. Tropez pga. den världskända marinan där yachter från hela världen lägger till för att ta del av stadens inbjudande kvälls- och nattliv.


Denna stad var från början en liten fiskeby men har i rask takt växt men ändå behållit sin charm med låga byggnader och många grönskade torg och gator. Här hittar du fina stränder, internationell småbåtshamn och många restauranger. Hotellen är av hög standard och de flesta erbjuder all inklusive. Hjärtat av Kemer ligger nere vid marinan och där hittar du också två av de välbesökta stränderna. Fortfarande kan du njuta av apelsinlundar, olivplantager, turkosskimrande hav och pinjeklädda berg.

Stränder
Nere i centrum på varsin sida om hamnen ligger två av de populäraste stränderna. City stranden som är av klappersten och med kristallklart vatten, perfekt för dig som gillar att snorkla. Den andra stranden kallas Moonlight Beach och består av grovkornig sand och är långgrund, här hittar du flera vattensporter och strandbarer. Vår stora guide: de bästa stränderna i och i närheten av Kemer

Shopping
Längs den mysiga bilfria gågatan hittar du många butiker med stort utbud. Varje tisdag kommer marknaden till Kemer, där finner du kläder, skor, frukt, grönsaker, kryddor och andra varor som kan locka en shoppingsugen turist. Vill du fortsätta shoppingen rekommenderas du ett besök i Antalya, dit tar du dig med lokalbussen från Kemers busstation.

Restauranger och nöjen
På kvällarna samlas ortsbor samt turister i centrum vid Moonlight beach parken. Här finns mini golfbanor, hoppborgar, små karuseller och en stor lekplats. Shopping och restauranger ligger bara ett stenkast bort. I Kemer finns många restauranger med både inhemsk turkisk mat och internationellt kök, du blir aldrig besviken på maten i Turkiet. Några få utomhus diskotek finns och där dansar den yngre publiken natten lång. 


Aktuella erbjudanden till Kemer


Fakta om Kemer:

Flygtid: Beräknad flygtid från Göteborg/Köpenhamn/Stockholm ca: 3 tim 35 min

Transfer: Från flygplatsen i Antalya till första hotellet i Kemer tar ca 1 timme (60 km). Transfern sker med Mixx Travel personal eller med någon av våra lokalagenter. Det kan förekomma att det inte finns någon guide på bussen. I sådana fall tillhandahålls information till gästerna på flygplatsen strax innan bussen går mot destinationen.

Pass och visum: Kontakta turkiska ambassaden

TidsskillnadSvensktid + 1 timme (sommartid) Svensktid +2 timmar (vintertid)

LandskodSlå +90 följt av telefonnummer. För att ringa till Sverige slå +46 följt av telefonnummer. (Glöm inte att alltid ta bort första 0:an i telefonnumret)

Vaccination: Rådgör med läkare eller vaccination central.

Bofasta: Kemer har ca 25 000 invånare som om sommaren stiger till ca 50 000.

Mat: Medelpriset för en middag är ca 120 kr per person. En öl kostar ca 20 kr.

Prisnivå: I butik: 1 liter vatten ca 4:-, burkläsk inhemsk (33 cl) ca 5:-, limpa vitt lantbröd ca 3:-, Chips 200g ca 13:-

Stränder: Kemer har två stränder. City stranden med klappersten och klart vatten, Moonlight beach med grovkornig sand som även är långgrund. Solstolar och parasoll finns mot avgift.

Nattliv: Många restauranger och barer, fåtal utomhus diskotek.

Aktiviteter: Vattensporter, dykning, forsränning, tennis, fotboll, mini golf etc.

Pengar: Den lokala valutan heter turkiska lira (TRY). Du kan betala med Visakort och Mastercard på de flesta ställen, samt ta ut kontanter från uttagsautomater (ATM) för en avgift.

 

Om du vill ta med kontanter hemifrån måste vi uppmärksamma att det på de flesta ställen inte går att växla svenska kronor och vi rekommenderar därför att du tar med euro som kan växlas på posten (PTT) eller på växlingskontoren.


Ramadan & Helgdagar 2024: Nyårsdagen den 1:a Januari. Barnens dag den 23:e April. Arbetarnas dag den 1:a Maj. Den 19:e Maj är det Atatürks minnesdag och ungdomens idrottsdag. Segerns dag den 30:e Augusti. Republikens dag den 29:e Oktober. 11:e mars börjar den muslimska heliga fastemånaden ramadan. Under denna period kan affärer hålla stängt och du kan uppleva att servicenivån är lägre än normalt. Avslutningen av ramadan består av 3 helgdagar (sockerhögtiden) 10 - 12 april. Kurban Bayram (offerfesten) är 16-19 juni.

Vädret:


Jan Feb Mar Apr Maj Jun
16°c 14°c 16°c 22°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
33°c 33°c 29°c 26°c 22°c 18°c