• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150
 

Långtidssemester i Turkiet vintern 2023/2024


Vill du fly den svenska vintern? Några veckor eller kanske till och med många veckor på sydligare breddgrader? Nu öppnar vi upp för långtidssemestrar längs den turkiska Medelhavskusten från november till mitten av mars. Du väljer själv om du vill resa i 7, 14, 21, 28 eller 35 dagar. Om du vill resa i ännu fler veckor är du välkommen att kontakta våra resekonsulter.

Billig långtidssemester vid Medelhavet - hur mycket kostar det egentligen?


Att resa under vintern till Turkiet är billigt. Högsäsongen är sedan länge förbi, stränderna är tomma och vissa butiker och restauranger har bestämt sig för att stänga. Vissa hotell har också stängt för vintern och tempot i städerna är mycket långsammare. Men det finns fortfarande gott om öppna matställen, gott om utrymme för en trevlig promenad längs strandpromenaden och du kan handla i både små livsmedelsbutiker och stora supermarknader.

Priserna varierar förstås, men ett typiskt exempel i januari för 2 vuxna som reser tillsammans och bor på ett lägenhetshotell i 21 dagar hamnar på lite under 11 000,- för en flygresa tur och retur och vistelse på hotellet i en 2-rumslägenhet. Lägg därtill eventuella transferkostnader och incheckat bagage.

4 utvalda hotell för din långtidssemester på den turkiska Medelhavskusten

Club Sidar Apart, Alanya
Välkommen till ljusa, snyggt inredda tvårumslägenheter för max fyra personer. Alla lägenheter är inredda med ett sovrum som har en dubbelsäng eller två enkelsängar, samt ett kombinerat sovrum / uppehållsrum med öppet kök
Visa mer
Show Less
Sunway Apart, Alanya
Sunway Apart är ett mindre, enkelt och mysigt lägenhetshotell, beläget i ett område som i flera år har varit mycket populärt bland skandinaver. Här bor ni precis vid marknadshallarna, där ni varje dag kan köpa färsk frukt och fisk
Visa mer
Show Less
Sey Beach Hotel, Alanya
Sey Beach Hotel är ett bra hotell, beläget i Kestel ca. 5 km öster om Alanya. Hotellet är ett bra val för både par och familjer. Möjlighet för spa, bastu och hamam.
Visa mer
Show Less
Delfino Apart Hotel, Alanya
Lägenhetshotell med hög standard beläget nära Kleopatrastranden. Hotellet är modernt och fräscht och har många återkommande gäster. Här finns en populär restaurang som serverar smakfulla turkiska och internationella rätter.
Visa mer
Show Less
Hur blir vädret? Och vad skall vi uppleva?
Det är inget strandväder, men vissa dagar tittar solen fram och man kan äta lunch utomhus - om man sitter i skuggan och har en bra tröja på sig. I november, december och mars ligger temperaturen normalt på 10-15 grader under dagtid. I januari och februari är det kallare och temperaturen kan sjunka till 7-10 grader under dagen. Det kan regna och blåsa - men det är ofta bra dagar med strålande solsken och klar luft.

Vad ska man göra på vintern i Turkiet?


Ät en lång frukost. Sitta med en bra bok eller podcast på ett café. Ta långa promenader, kanske en cykeltur eller en joggingtur för att få upp konditionen. Titta på en film på ditt rum på kvällen. Få den där boken skriven. Åk på utflykter. Umgås med andra gäster på restaurangen runt hörnet. Du har gott om tid att bara vara dig själv - eller tillbringa kvalitetstid med din partner.