• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 0201202811

 
De två mest besökta områdena på Mallorca är den södra Palmabukten och den norra Alcudiabukten. Men du bör också besöka den mysiga huvudstaden Palma de Mallorca, som har en spännande historia, mysiga restauranger och barer och bra shopping. Mallorca har något för alla: barnfamiljer, pensionärer, par och unga som vill svänga loss på dansgolvet. 

Stränder och vattenland 
Det finns hundratals stränder på Mallorca. Några av de mest kända är Playa de Alcudia, Es Trenc, Cala de Deia, Cala Mondrago och stranden vid Porto Cristo. Generellt kan man säga att stränderna är välskötta och har de vanligaste aktiviteterna och servicen. Stränderna i söder är generellt mer barnvänliga, men förhållandena kan variera något från hotell till hotell - så kontrollera strandförhållandena på hotellet du vill bo på. Är detta en partystrand? En nudiststrand? En långgrund strand, perfekt för små barn? 

Vill du till ett vattenland finns det många alternativ på Mallorca. Några av de största är Jungleland och Aquapark el Arenal. 

Shopping och skönhet på Mallorca 
På Mallorca och i synnerhet i staden Palma finner du allt du kan förvänta dig att hitta i en spansk stad. Här finns de stora kedjorna som Zara och Corte de Inglés, tusentals klädbutiker, kiosker, kosmetika, leksaker och mycket mer. Även i de lite mindre städerna finns det bra shoppingmöjligheter. Priserna är som i Spanien, högre på vissa ställen. Du kan också hitta lokalt producerade föremål som olivolja, vin och honung - eller vad sägs om ett par espadriller? Frisörer och nagelkliniker finns också till något lägre priser än i Sverige. Spakliniker, massage och friskvård finns på de större hotellen och som oberoende kliniker. 

Restauranger och underhållning 
Älskar du det spanska köket? Då kan du njuta av de godaste tapas, nyfångad fisk, fantastiska biffar från grillen och det lokala rödvinet. Börja dagen med ett glas färskpressad apelsinjuice och avsluta din middag med en svart espresso. Du äter gott på Mallorca till oftast mycket rimliga priser, med tanke på kvaliteten. Här finns också allt från sushi till pizza, en komplett engelsk frukost eller tysk surkål. Snabbmat finns också om ni vill stilla hungern med en snabb cheeseburgare. 

Nattlivet på Mallorca har allt, från avslappnade vinbarer och loungeställen vid stranden, till stora diskotek och nattklubbar som inte stänger förrän solen går upp. Området runt Magaluf och Palmanova har ett intensivt nattliv med full fart natten lång – under högsäsong är det många unga och festglada människor här! 

Fakta om Mallorca: 

Flygtid: Beräknad flygtid från Stockholm: 3 timmar 40 min 

Transfer: Från Palma flygplats tar det ca. 1 timme till Alcudia i norr. Till Playa de Palma tar det mindre än 20 minuter - om det inte är mycket trafik. 

Pass och visum: Svenska medborgare behöver inte visum till Mallorca eller Spanien. Pass är inte nödvändigt men rekommenderas. 

Tidsskillnad: Ingen tidsskillnad. I slutet av oktober byter du till vintertid och ställer tillbaka klockan en timme. 

Telefon: Ring +34 följt av det spanska telefonnumret, om du vill ringa till Sverige från Spanien, ring +46 följt av telefonnumret. Glöm inte att alltid ta bort första 0:an i telefonnumret. 

Vaccination: Det finns inga kända krav för vaccination. Kontakta läkare eller vaccinationsklinik. 

Invånare: Mallorca har cirka 900 000 invånare som kan öka med några hundratusen fler under sommaren. Huvudstaden Palma har ca. 430 000 invånare. 

Restaurangpriser: Genomsnittspriset för en två-rätters middag på en vanlig restaurang är ca. 120 SEK per person. En espresso kostar cirka 12, - och en öl ca. 25, -. Men det finns alla prisklasser på restauranger på Mallorca - från snabbmat till gourmetrestauranger. 

Övriga priser: I butiken: 1 liter vatten ca. 7 SEK, burk läsk (33 cl) cirka 5 SEK, vitt bröd ca. 5 SEK., Chips 200g ca 10 SEK. 

Nattliv: Stort utbud av barer, pubar, diskotek och nattklubbar. 

Aktiviteter: Vattenpark, vattensporter, dykning, cykla, tennis, fotboll, vandring .... 

Pengar: Kreditkortbetalningar accepteras nästan överallt, men det är fortfarande en bra idé att ha några euro i fickan för små saker som glass, kaffe eller liknande, växla hemifrån eller ta ut kontanter från bankomat när du har landat. 

Temperaturer
JanFebMarAprMajJun
14°c15°c16°c18°c21°c25°c
JulAugSepOktNovDec
29°c29°c26°c22°c18°c15°c