• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150

 

Var ligger de bästa stränderna i Marmaris?


Vad skulle en resa till Marmaris vara utan en dag eller två på en vacker strand? Marmaris erbjuder över 10 kilometer strand, och här finns både stränder för vuxna som vill ha lugn och ro och stränder för familjer med barn, som vill ha gott om plats och långgrunt vatten. Liksom många andra platser i Turkiet händer det att en strand tillhör en bar eller restaurang. Om du vill använda en solstol eller parasoll i ett sådant område, köp något att äta eller dricka på plats. Om inte, kommer du att debiteras hyra för det du har använt. Vattenkvaliteten i Marmaris är bra, och vattnet är rent och fint - och med garanti att det är badvänligt från vår till sen höst. Hitta ditt hotell i Marmaris här. Sistaminuten till Turkiet

10 kilometer strand mellan Marmaris och Icmeler


På denna sträcka finns det många bra stränder. Här hittar du bl.a. Marmaris Urban Beach och Marmaris Long Beach (Uzunyali) och vid staden Icmeler ligger också stranden med det logiska namnet Icmeler Beach. I Marmaris finns en strandpromenad precis vid stranden, och ju närmare du kommer och längre bort från vattnet desto mer utrymme kommer du att kunna få. Men om du reser med barn hittar du förmodligen en plats så nära vattnet som möjligt. Stranden vid Marmaris fungerar bra för barn, men om du inte kan simma ännu, bör de hållas under övervakning. På vissa ställen blir vattnet djupt ganska snabbt. Lyckligtvis är vattnet mestadels lugnt på grund av de skyddande bergen bakom staden Marmaris. 

Stranden i Icmeler och i Turunc


Stranden i Icmeler är grundare och därför bättre för familjer med barn. Det enklaste sättet att ta sig där, är att ta lokalbussen dit. Resan tar ca. 10 minuter och kostar cirka 10:- svenska kronor. Efter Icmeler ligger en annan semesterort, som har utmärkta och relativt tysta stränder – staden Turunc. Ta lokalbussen dit eller varför inte en taxibåt från Marmaris - det blir nästan som ett litet äventyr för familjen i sig självt. 


Andra badmöjligheter och stränder vid Marmaris


Det finns en liten fiskeby som ligger en halvtimme norr om Marmaris, somdu också kan besöka en dag för att uppleva en ny strand under din semester. Den lilla fiskebyn heter Akyaka och den  erbjuder en fin liten strand, som också är mycket barnvänlig. Söder om Marmaris (25 kilometer) ligger den vackra stranden Kumlukbuk med en 1,5 kilometer lång strand, även denna strand är barnvänlig. Nära staden Orhaniye (cirka 40 minuter från Marmaris med buss) är en av områdets vackraste stränder: Kizkumu. Här finns bland annat också en sandremsa som bildar som en bro ut i vattnet - en slags extra strand på stranden.