• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150


I Özdere kan du verkligen slappna av. Denna charmerade lilla by ligger ca 50 km från flygplatsen i Izmir. Det är ett nyare resmål, som känns autentiskt med de mysiga små gatorna inne i centrum. Här bor ca 13.000 invånare (på sommaren ca. 100.000).  När du bor på ett av våra resort och eventuellt hyr en bil så passa då på att se landsbygden eller varför inte besöka den tidigare romerska provinshuvudstaden Efesos, som ligger bara 30 km ifrån Özdere. Ett stort historiskt äventyr!

Önskar du att besöka den mer livliga semesterstaden Kusadasi så ligger den endast 35 km från Özdere och man kan ta sig dit med en taxi eller den lokala bussen (Dolmus) som kör hela dagen.


Stranden
Stranden i Özdere är en populär strand som är 1800 m lång och ca 20 m bred.  Själv kusten före och efter staden är ca 40 km. Överallt på denna sträcka finns det många små badvikar som är markerade med blå flaggor.
 
Resturanger och barer
Trots stadens lilla storlek har den ett stort utbud av barer och resturanger i centrum. Här serveras både lokala specialiteter och internationella rätter. Nattlivet i Özdere är förhållandevis lungt, men med stora möjligheter för en drink på en av barerna eller pubarna i centrum.


Shopping
Shoppingmöjligheterna i Özdere är mestadels omkring handelstorget. Här finns en hel del sko och klädesbutiker, samt souvenirbutiker. En gång i veckan finns det även en lokal marknad som är en av de upplevelser du inte ska gå miste om. Här ställer man upp bord och säljer allt mellan himmel och jord. En del av marknaden är frukt och grönsaksmarknad. 


Aktuella erbjudanden till Özdere

 

Fakta om Özdere:

Flygtid : Beräknat från Köpenhamn 3 timmar och 20 minuter.

Transfer: Från flygplatsen i Izmir till det första hotellet i Özdere tar ungefär 50 minuter. Transfern sker med lokal engelsktalande personal från vår samarbetspartner i Kusadasi.

Pass och visum: Svenska medborgare behöver inte visum till Turkiet. Dock ska passet vara giltigt i 6 månader efter hemresa. Har du ej svenskt uppehållstillstånd kontakta den turkiska ambassaden i Stockholm.


Tidskillnad: Vintertid svensk tid +2 timmar.  Sommartid svensk tid + 1 timme. Turkiet ändrar ej till sommar eller vintertid så tidsskillnaderna skiljer sig från när Sverige drar fram eller tillbaka klockan.

Telefon: Ring 0090 och sedan därefter det turkiska telefonnumret, vill du ringa till Sverige ska du slå 0046 därefter telefonnummer. Ta bort 0 före om du ringer till ett mobilnummer.

Vaccination: Kontakta en läkare eller vaccinations klinik.

Invånare : Özdere har ca 13 000 invånar

Matpriser: Det genomsnittliga priset för  en tvårätters middag är ca. 120kr per person. En öl kostar omkring 20 kr.

Priser i övrigt: I en butik kostar 1 liter vatten ca 3 kr, läsk (33cl) ca 4 kr , vitt bröd ca 2 kr, chips 200 g ca 12 kr.

Stranden: Stranden i Özdere är stor och inte så hektisk. Tillsammans med grannkommunerna  sträcker sig kusten över 40 km allt i allt med olika badmöjligheter. Här finns både resturanger och möjligheter för olika vattensportsaktiviteter.

Nattliv: Özdere är inte känt  för det mest livliga nattliv. Det finns en handfull barer och nattklubbar.

Pengar: Kreditkort betalning är begränsad, pengaautomater tar emot de flesta kort. Växla era pengar på banken eller på växlingskontor.

Ramadan & Helgdagar 2023: Nyårsdagen den 1:a Januari. Barnens dag den 23:e April. Arbetarnas dag den 1:a Maj. Den 19:e Maj är det Atatürks minnesdag och ungdomens idrottsdag Segerns dag den 30:e Augusti. Republikens dag den 29:e Oktober. 23:e mars börjar den muslimska heliga fastemånaden ramadan. Under denna period kan affärer hålla stängt och du kan uppleva att servicenivån är lägre än normalt. Avslutningen av ramadan består av 3 helgdagar (sockerhögtiden) 21 - 23 april. Kurban Bayram (offerfesten) 28 juni - 1 Juli.


Vädret:


Jan Feb Mar Apr Maj Jun
16°c 14°c 16°c 21°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
30°c 33°c 30°c 24°c 22°c 15°c