• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 0201202811

Reseförsäkring


AVBESTÄLLNINGSSKYDD

 

Pengarna tillbaka om något händer

Avbeställningsförsäkringen skyddar dig om något inträffar som gör att du måste avboka. Den kostar bara 6,25% av resans pris.

Kan tecknas vid beställning – och kan inte tillföras senare. Läs våra allmänna villkor ”Allmänna resevilllkor för paketresa” där du ser villkor för avbeställningsförsäkringen. 


Speciella villkor för avbeställningsskyddet under Covid-19:

• Nu kan du avboka resan/arrangemanget om du själv eller medförsäkrad insjuknar med diagnosen COVID-19.

• Blir en nära familjemedlem akut sjuk med diagnosen COVID-19 och inlagd på sjukhus i minst tre dagar och det är i omedelbar närtid till avresedatumet, kan du avboka resan.

• Diagnosen ska kunna styrkas med ett läkarintyg.


För mer information om avbeställningsskydd, klicka på länkarna 

Villkor för avbeställningsskydd Faktablad avbeställningsskydd Produktblad avbeställningsskydd


RESEFÖRSÄKRING
 

Speciella villkor för reseförsäkring under Covid-19 - gäller från den 21/1 2021


Nu kan du teckna reseförsäkring även till länder som UD har en reseavrådan till, för icke nödvändiga resor. Reseavrådan ska vara p.g.a. COVID-19. Reseförsäkringen omfattar dock inte kostnader relaterade till COVID-19 t ex:


- att den försäkrade blir sjuk

- att flyget blir inställt, gränserna stängs, eller att man sätts i karantän

- övriga extrautgifter


Notera att det inte går att teckna reseförsäkringar till länder där UD har en reseavrådan p.g.a. andra orsaker som till exempel krig, terror eller andra oroligheter.


Res tryggt och upplev världen med ERV

Varje resa är full av överraskningar. Det är ju därför vi reser, eller hur? Men inte alla överraskningar är roliga. Med en reseförsäkring hos ERV är du skyddad mot det tråkiga och vi tar hand om dig på bästa möjliga sätt. Vår Semesterförsäkring är utformad så att den täcker hålen i din hemförsäkring. Det innebär att du får ett komplett skydd mot det som kan hända under resan, utan att du blir dubbelförsäkrad. För den sportige rekommenderar vi Semesterförsäkring Sport som dessutom har ett utökat skydd för utrustningen.

 

Ny resa 
Blir du sjuk eller råkar ut för en olycka och blir sängliggande mer än halva din resa, kan du och en medresenär eller hela familjen få en helt ny resa.

 

Ersättning per dag 
Om resan inte blir som du tänkt dig, till exempel om du stukar handleden på golfresan och inte kan spela golf eller får öroninflammation på sol- och badresan så du inte kan bada, får du ersättning per förstörd semesterdag.

 

Ingen självrisk
Med ERVs Semesterförsäkring betalar du aldrig någon självrisk. Dessutom ersätter vi självrisken på din hyrda bil eller moped.

 

Om du blir sjuk
ERV ersätter dig med upp till 1 500 kronor för dina sjukvårdskostnader vilket motsvarar självrisken i hemförsäkringens reseskydd.

 

Kom ikapp resan
Om något oförutsett inträffar så att du missar avgången på ut- eller hemresan får du hjälp att komma ikapp resan. Du får ersättning för tiden du missar, nya flygbiljetter och eventuell övernattning.

 

Vår tretimmarsregel
Du får ersättning om du behöver vänta i mer än tre timmar på att resa, om du kommer fram mer än tre timmar för sent eller om ditt bagage är mer än tre timmar försenat. Gäller både ut- och hemresa.

 

Nödknappen – Rädda resan
Om du råkar ut för en plötslig och oförutsedd nödsituation under resan, ersätter vi dig för dina merkostnader med upp till 5 000 kr.

 

För den sportige
Med Semesterförsäkring Sport får du, utöver det som finns i vår Semesterförsäkring, även ersättning om dina klubbor, skidor, tuber eller annan utrusning blir skadad, försenad eller stulen. Gäller även hyrd utrustning. Om du blir sjuk ersätter dessutom ERV dig för outnyttjade och förbetalda aktivitetskostnader, t.ex. greenfee, liftkort eller dyklektioner.

 

Om något händer under resan
På ERVs hemsida kan du kan du enkelt anmäla din skada och ansöka om ersättning. Hitta blanketten här. Ersättningen för dina utlägg sätts in på ditt konto inom två bankdagar. Självklart kan du också ringa ERV på +46-770-456 918.

 

För mer information om semesterförsäkring, klicka på länkarna här Faktablad reseförsäkring Semesterförsäkring