• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150

 

Rhodos har något för alla: Bra stränder, vacker natur, spännande sevärdheter, goda shoppingmöjligheter och ett fantastiskt nattliv. Att Rhodos dessutom har så många som 300 soldagar om året gör ön till ett av Greklands mest populära resmål.

Rhodos är den största ön i Dodekanesos skärgård, och ligger bara 20 km från Turkiet. Enligt grekisk mytologi var solguden Helios Rhodos begåvad av den högsta guden Zeus, och Helios förvandlade ön till en av de vackraste öarna i den grekiska skärgården. Landskapet är bergigt och frodigt, med citrus- och olivlundar och hela 220 km kust.

Överallt på ön påminns man om den långa, och stundtals dramatiska historia som härskat på ön som har ockuperats av både italienare, turkar och tyskar. Sedan 1948 har Rhodos återförenats med Grekland. I den gamla staden Rhodos stad kan du verkligen känna historiens vingslag . Här finns kullerstensgator, vallgravar och ett korsfararpalats från 1400-talet. Enligt legenden var det i hamnen i Mandraki som ett av världens sju underverk, "Kolossen på Rhodos" stod, som representerade Helios.Rhodos stad
Rhodos stad är en underbar blandning av nytt och gammalt. I gamla stan hittar du en uppsjö av mysiga krogar och mindre butiker. I den nyare delen av stan finns oanade shoppingmöjligheter, bra restauranger och ett pulserande nattliv med allt från mindre barer till diskotek och nattklubbar. Börja kvällen på Orfanidou Street - även känd som "bargatan" - och avsluta i "Paradiso Beach Club" i utkanten av staden, som har plats för 4 500 gäster!

Ialyssos och Ixia
Ialyssos ligger i Ixia Bay, och är en livlig semesterort ca. 8 km nordväst om Rhodos stad. Här finns ett stort utbud av restauranger för alla smaker, affärer och en bra sand- och stenstrand. Ixia är lite mindre och tystare, men gemensamt för båda städerna är att det alltid blåser lite och här är därför väldigt trevligt under högsäsong. Det sägs att de vackraste solnedgångarna på Rhodos kan ses i Ixia Bay.

Kolymbia
Ungefär mitt mellan Rhodos stad och Lindos ligger den mysiga semesterorten Kolymbia. Staden är känd för sin kilometerlånga eukalyptusgata från huvudvägen till kusten, som också är stadens centrum. Längs med avenyn och på torget finns ett bra utbud av restauranger, barer och butiker.

Faliraki
Faliraki är särskilt känt för två saker: den 5 km långa sandstranden och det hektiska nattlivet, som är koncentrerat kring två gator. Dessutom erbjuder Faliraki ett stort utbud av internationella restauranger och öns största vattenpark. Faliraki ligger ca. 14 km söder om Rhodos stad.

Lindos
Lindos kallas också "The White City", och är utan tvekan en av de mest fotograferade städerna på Rhodos - ja kanske i hela Grekland. De små vita husen ligger uppför sluttningen, och högst upp ligger Akropolis. På de små slingrande gatorna är det alltid god stämning. Lura inte dig själv för ett besök i Mariakyrkan vars väggar är dekorerade med vackra väggmålningar. 

Shopping
I den gamla delen av Rhodos stad kan du hitta allt från souvenirer och badkläder till hantverk och handsydda lädervaror. I den nya stadsdelen kan du köpa modekläder från kända märken som H&M, Pull & Bear och Mango. Rhodos är också känt för sin vackra keramik, och flera städer har en egen keramikverkstad.

Stränder
Rhodos stad har två stränder: Ellis Beach på östra sidan är en stenstrand och är den mest barnvänliga. På västra sidan ligger Windy Beach där det, som namnet antyder, alltid är vind, och därför även vågor och underström. Däremot finns det mer plats här, och det finns flera restauranger och caféer i närheten.

I Ialyssos och Ixia är det alltid lite blåsigt och området är därför populärt bland surfare. Under högsäsong är temperaturen behaglig, just på grund av vinden. 

Kolymbia erbjuder 3 grovkorniga sandstränder i och runt staden.

Stranden i Faliraki är långgrund och barnvänlig och det är också här du hittar öns största vattenpark.

Kalithea, som ligger mellan staden Rhodos och Faliraki är för dig som uppskattar lyxigare omgivningar. Ursprungligen byggdes Kalithea som termalbad, och stranden är inte stor. Vattnet blir snabbt djupt och det finns stenar i vattnet. Observera att inträdet är mot betalning (ca 3 Euro per person). Vi har en stor guide till 10 stränder på Rhodos. Den kan du läsa här!

Fakta om Rhodos:

Flygtid: Beräknad flygtid från Sverige: 3 timmar och 50 min.

Transfer: Från Rhodos flygplats till Rhodos stad: Ca. 20 km, Ialyssos ca. 8 km, Ixia ca. 10 km, Faliraki ca. 12 km och Kolymbia ca. 30 km. Transfer sker med Mixx Travels personal eller med vår lokala agent. Det kan vara så att det inte finns någon guide på bussen. I sådana fall lämnas information till gästerna på flygplatsen, strax innan bussen går till destinationen.

Pass och visum:
Svenska medborgare behöver inget visum till Rhodos.

Tidsskillnad: 1 timmes tidsskillnad. När kl är 13:00 i Sverige är 14:00 i Grekland.

Telefon: Ring +30 följt av det grekiska telefonnumret. Om du vill ringa till Sverige från Grekland måste du slå +46 följt av telefonnumret.

Vaccination: Det finns inga kända krav för vaccination. Kontakta vid behov en läkare eller vaccinationsmottagning.

Invånare: Rhodos har cirka 118 000 invånare. Varav ca. 55 000 i Rhodos stad.

Restaurangpriser: Genomsnittspriset för en 2-rätters middag är ca. 180 SEK per person. En öl kostar ca. 30 SEK.

Övriga priser: I butiker: 1 liter vatten ca. 5 SEK, burk läsk (33 cl) ca. 7 SEK, bröd ca. 5 SEK, Chips 200 g ca. 12 SEK.

Stränder: Sand- och grusstränder, vissa ställen med småsten.

Shopping: Du kan med fördel köpa lokalt hantverk samt lokal honung, vin och olivolja.

Nattliv: Rhodos stad har ett stort och varierat utbud av restauranger, barer, caféer. Faliraki har också ett livligt nattliv.

Aktiviteter: Fotvandring, vattensporter, dykning mm.

Pengar: Euro - 1 Euro motsvarar ca. 10 SEK. Betalning med kreditkort accepteras på de flesta ställen. Uttagsautomaterna accepterar de vanligaste korten. Vi rekommenderar att du endast växlar kontanter på banken eller på godkända växlingskontor.


Helgdagar 2024

 

Nyårsdagen: 1 januari

Trettondagen: 6 januari

Nationaldagen: 25 mars

Långfredag: 3 maj

Påsk: 5.-6. maj

1 Maj: 1 maj

Pingst: 23 juni

Jungfru Marias himmelsfärd: 15 augusti

Ochi –dagen (nej dagen): 28 oktober

Jul: 25 december - 26 december

 

Vädret

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
15°c 16°c 17°c 20°c 24°c 27°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
29°c 29°c 26°c 23°c 20°c 17°c