• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150

 

Stora turkiska skönhetsguiden


Det finns många sätt att skämma bort sig själv på under semestern i Turkiet, allt från ett besök hos frisören till att fixa naglar och ögonfransar eller den gamla turkiska traditionen hamam. Dina funderingar blir kanske då, vad är hamam och vad kostar en behandling? Eller vad kostar ett besök hos frisören? Du behöver inte fundera så mycket mer, för det är precis det vi kommer att berätta om här!   

Turkiskt hamam – en upplevelse för både kropp och själ! 


Hamam är en hundraårig tradition i Turkiet. Det har varit en avslappningsstund och en social mötespukt för både kvinnor och män i generationer. Det spelade en stor roll för vardagslivet som en plats att umgås och att tvätta sig, då man inte hade rinnande vatten hemma. 

Hamam är den perfekta starten på semestern. Skrubben avlägsnar oren hud och döda hudceller och ger dig en friskare, renare och slätare hud som gör att brunfärgen håller mycket längre. Det finns många olika sorters hamam med både enklare och mer lyxiga varianter men de flesta hamam erbjuder bastu, kroppsskrubb, tvålmassage och oljemassage. 

Ett hamam börjar som regel med ett besök i bastu eller ångbastu innan ni får gå in till själva hamamet. Här får ni lägga er på en uppvärmd marmorplatta och bli skrubbade från topp till tå med en speciell hamamhandske. Därefter tvålas man in med olivtvål och masseras lätt med lödder så att huden blir slät och fin. Därefter väntar en stunds vila innan oljemassagen – en underbart avslappnande behandling. Efteråt känner man sig härligt avslappnad och redo för semester. Tänk dock på att använda mycket solskydd, eftersom huden blir extra känslig efter behandlingen. 

Vad kostar ett hamambesök? 


 Behandlingen varar i cirka 2 timmar men som tidigare nämnts kan denna behandling göras både lite enklare och kortare samt lite lyxigare och längre, därför kan priset variera. En hamambehandling kan kosta från ca. 250 kronor och uppåt. Glöm inte att ta med badkläder. Letar du efter en resa till Alanya? Se alla erbjudanden här! 


Massagebehandlingar 


Det finns också ett stort utbud av massage där du kan få massor med olika typer av behandlingar. Några av dem är hotstone massage, reflexologimassage och klassisk massage.  

En behandling med varma stenar, även kallat hotstone massage, passar för dig som vill ha en mjukare typ av massage. Under behandlingen placeras lena uppvärmda lavastenar ut på specifika punkter av din kropp för ökad blodcirkulation samt minskad stress. Under tiden används även aromaoljor för att öka avslappningen medan massören masserar lugnt med stenarna för att göra din kropp mjuk. Du kommer få en helt ny kraft och energi efter behandlingen. 

Reflexologimassage, i Norden även kallat Zonterapi är en massageteknik baserad på att det finns olika reflexpunkter i kroppen och om det finns någon typ av överbelastning i en kroppsdel har man smärta i reflexpunkten, ofta sitter dessa under fötterna, men det kan också vara i händer, öron, knän eller benen. Behandlingen innebär alltså att dessa punkter masseras för att öka blodcirkulationen så att obalansen i kroppen ska försvinna.  

En klassisk massage är precis vad den låter som, klassisk. Det är en helkroppsmassage med sesamolja som får kroppen att slappna av. Priset på en massage varierar såklart beroende på vilken typ av behandling du väljer att göra, men vi skulle säga att en vanlig klassisk massage kostar cirka 200–300 kronor.   

 

Vad kostar ett besök hos frisören i Turkiet?


 Vill du besöka en frisörsalong för att snygga till håret lite finns det gott om dessa också. Här kan du få en vanlig klippning för ungefär 100 kronor, en färgning för runt 200 kronor och att bli barberad kostar omkring 250 kronor. Något som är väldigt vanligt i Turkiet är att salongerna också erbjuder annat inom skönhet. Vanligast är att salongerna har ögonbrynstrådning och färgning, detta kan du få för omkring 200 kronor. Fransförlängning är också något som är vanligt att frisörsalonger och nagelsalonger erbjuder och det brukar kosta omkring 250 kronor.   

Skönhetssalonger och nagelsalonger 


På många av salongerna kan du också fixa dina naglar och såklart är även här priserna olika beroende på vad du vill göra. För gellack får du betala runt 60 kronor, vill du däremot ha akrylnaglar kostar det omkring 240 kronor. Skillnaden på dessa är att gellack är ett skyddande lack för dina naglar samt ett slitstarkt lack som håller i ungefär två veckor, beroende på hur rädd du är om dem. Akrylnaglar är starkare än vad gellack är och det är därför lättare att bygga långa naglar om du inte redan har det från början. 

Kort och gott, vill du skämma bort dig själv lite extra under semestern så är Turkiet ett perfekt val för dig. Det finns gott om möjligheter till att unna sig något extra till väldigt bra priser. Många erbjuder gärna någon typ av rabatt om du bokar flera olika typer av behandlingar på samma ställe, de uppskattar att du väljer just dem.  

Kontakta våra reseledare på plats för att få vägledning och hjälp med att boka det du önskar hos våra samarbetspartners.