• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150

 


Vintersemester i Turkiet - när ska man resa och hur varmt är det?


Med Mixx Travel kan du resa till Antalya och de närliggande semesterorterna Alanya, Side, golfdestinationen Belek och vackra Kemer hela vintern. Vintern 22/23 har vi avgångar från både Köpenhamn Kastrup, Göteborg Landvetter och Stockholm Arlanda!

När kan du flyga till Antalya på vintern?


Från Kastrup flyger vi på fredagar i januari till mitten av februari, därefter flera gånger i veckan!.Från Arlanda flyger vi lördagar i januari, februari och mars, men också en del extra avgångar söndagar. Från Landvetter är det lördagar som gäller i hela vinterperioden fram till mars.

Är det billigt att resa till Turkiet på vintern?


Ja, det måste man säga! Jämfört med att resa på sommaren är det ofta mindre än halva priset. Detta är förstås kopplat till utbud och efterfrågan, och tempot i städerna är förstås något långsammare på vintern – precis som temperaturerna. Vintererbjudanden till Turkiet från 1 695:- för en vecka med flyg och hotell i Alanya eller Side är inget ovanligt. Så om du letar efter en billig vintersemester söderut är det förmodligen här du ska leta!

Hur varmt är det i södra Turkiet på vintern?


Klimatet på vintern i den del av Turkiet vi flyger till är ganska behagligt även om det inte är sommartemperaturer. En bra bit in i november och december kan det lätt bli nära 20 grader om dagen. Just den här december vi har haft (2022) har det varit väldigt varmt, men det kan också gå ner till 12-15 grader. Januari och februari är kallare, typiskt med dagtemperaturer runt 10 grader, medan mars betyder ca. 5 grader mer och i april är det vår – och ibland nästan sommar. Men det är kallt på kvällarna under hela perioden, och nätterna kan bli riktigt kalla ner till några plusgrader.

När regnar det som mest på vintern i södra Turkiet?


Här regnar det i princip bara från slutet av oktober till mitten av april. Och det regnar faktiskt en del på vintern, det kommer mer nederbörd i Alanya än i t.ex Stockholm i perioden från december till mars. Men det finns också dager med en hel del sol: i genomsnitt kan 10 dagar i februari räkna med klar himmel och sol – eller omräknat till 5-6 soltimmar per dag! Så du kan ha tur med vintervädret i Turkiet!

Vad kan man göra i södra Turkiet på vintern?


Det finns massor av aktiviteter att göra på den turkiska Medelhavskusten under de kalla månaderna. Se några exempel här:


    Njut av en halv eller hel dag i Hamam - turkiskt bad. Bli skrubbad och knådad, få massage, njut av god tid och avkoppling.
    Få håret eller naglarna fixade till bra priser och med tid till en stor behandling. Njut av att bli uppassad :-)
    Ta en tur med Alanyas gondol (Teleferik) upp till toppen av klippan. En trevlig och fin utflykt som barnen kommer att älska.
    Ät och drick gott. Både Alanya, Antalya, Side, Belek och Kemer har verkligen många bra och mysiga restauranger, caféer och barer.
    Temperaturen är perfekt för en löprunda längs havet, cykla eller simma i hotellets (uppvärmda) pool.
    Intresserad av golf? Belek har regionens absolut bästa banor och du får verkligen mycket golf och bra hotell för pengarna.
    Ta en ledig dag för dig själv eller familjen på hotellet. Titta på film, koppla av, bara umgås tillsammans.
    Ta en utflykt till regionens historiska sevärdheter som Perge, Aspendos, Side. Du kommer att ha dom nästan helt för dig själv.
    Shoppa och uppleve spännande stadssemester i Antalyas gamla stadsdel Kaleici.
    Besök den lokala marknaden. Inte många turister och det betyder lite bättre priser och ingen trängsel.