• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150


Utflykter på Kreta med Mixx Travel


Gramvousa & Balos  - Heldagsutflykt 


Utgår från: Rethymno, Chania, Heraklion 

Upptäck en av de vackraste stränderna i världen. Balos-lagunen är varje år på de top 10 bästa stränderna i världen. Under färjeturen kan man beundra fenomenet '' Elevation of Crete '' som man ser tydligt vid klippkanterna på denna sida. Första stopp är ön Gramvousa där det finns en venetiansk fästning. Andra stoppet är på Balos lagoon där vi stannar i tre timmar. En båttur ni inte får missa. 

Ingår inte i priset: Mat och dryck. Båtbiljett (halva priset för barn under 11 år.)  

Ta med: Bekväma skor. Keps/hatt, solkräm, solglasögon. Badkläder och handduk. Pengar för båtbiljett.
  

Falassarna Beach - Heldagsutflykt 


Utgår frånRethymno 

Utflykten börjar med att vi kör cirka 2 timmar över toppen av Chania stad och genom Kastelli innan vi anländer till Fallasarna. Där har vi fyra lediga timmar att njuta av att simma i det kristallklara vattnet i Fallasarna. Du har också möjlighet att besöka de gamla platserna i den gamla staden FallasarnaNaturligtvis finns det tid för en god måltid på en trevlig restaurang efter eget val. 

Ingår inte i priset: Mat och dryck. 

Ta med: Bekväma skor. Keps/hattsolkrämsolglasögonBadkläder och handduk. Pengar. 
 

Knossos & Heraklion stad  - Heldagsutflykt, engelsktalande guide 


Utgår frånChania 

Följ med på en resa tillbaka i tiden. Besök kung Minos palats och lär dig om den minoiska civilisationen som blomstrade under bronsåldern. Många myter är kopplade till denna plats, såsom myten om Daedalos och Ikaros, liksom den berömda myten om labyrinten och Minotaurusen. Utflykten börjar med en busstur mot Knossos med ett litet stopp på vägen. Väl framme blir ni guidade genom palatset i 1,5 timme innan det är dags för egen tid i Heraklion i ca tre timmar.  

Ingår inte i priset: Mat och dryckEntrébiljett (gratis om du är EU-medborgare upp till 25 år eller barn upp till 5 år från icke EU-land) eller kombinationsbiljett 20 € (Knossos palats och museum) eller reducerad entré 8 € (beviljas medborgare i EU över 65 år) 

Ta med: Bekväma skor. Keps/hattsolkrämsolglasögonBadkläder och handdukPengar för entré.
 

SUP och snorkling på Marathi Bay - Halvdagsutflykt, engelsktalande guide 

Utgår från: Chania 
Vid Marathis och Loutrakis kristallklara och lugna vatten skapas den perfekta miljön för dig att stå på din paddleboard! Paddla runt det kristallklara, turkosa vattnet och upptäck fantastiska platser guidad av erfarna SUP-instruktörer. Efter en introduktionskurs om de grundläggande paddlingsteknikerna, hur man står upp, vänder och stannar, sätter ni kursen mot viken, utforskar grottorna som ligger gömda över kusten, simmar, tar bilder och snorklar. All utrustning (masker, snorklar) kommer att tillhandahållas av teamet. 
Ingår i priset: Vatten och snackbar. Transport från hotellet. Kort film och bilder som skickas per e-post. 
Ta med: Bekväma kläder och ombyte.

 

Yoga på en olivgård - Halvdagsutflykt 


Utgår från: Chania 

Följ med på yoga och fördjupa dig i en 2 timmars session. Yoga-plattformen ligger under ett gammalt ekträd omgiven av medelhavsnatur i en fridfull trädgård på en olivgård, inte långt från Chania stad. På våra sessioner arbetar vi med att sträcka, öppna upp och släppa blockeringar i kroppen, låta energin flöda så fritt som möjligt. Vårt mål är att  vår kropp och själ i balans genom att utöva asanaspranayama och meditation som kommer att göra oss mer energiska, fredliga och kreativa. 

Ingår i priset: Lån av yogamatta. Lokalt örtte och hälsosam frukost med lokal yoghurt, honung och ekologiska grönsaker och frukter direkt efter din träning. 

Ingår inte i priset: Transport till och från olivgården. 

Ta med: Bekväma kläder och ombyte.
 

Elafonisi Beach - Heldagsutflykt 


Utgår från: Chania 

Ett litet paradis på jorden och även kallat Kretas MaldivernaElafonisi ö och strand är en plats med vita sanddyner, kristallklart turkosvatten och korallrosa sandÖn Elafonisi ligger på den sydvästra delen av Kreta, cirka 1,5 timmes busstur från staden Chania. Under resans gång får ni information om byarna vi kör förbi och historien bakom ElafonisiÖn Elafonisi anses vara ett skyddat område av Natura 2000 eftersom det är den naturliga livsmiljön för sällsynta och hotade djur- och växtarter. Väl framme på Elafonisi är det 4 timmars egentid för er att upptäcka detta vackra ställe. På vägen tillbaka stannar vi för lunch vid Agia Sofia grottan.  

Ingår inte i priset: Mat och dryck. 

Ta med: Bekväma skor. Keps/hattsolkrämsolglasögonBadkläder och handduk.
 

Utflyktsprogram med aktuella priser fås  destinationen 
Bokning och betalning sker  plats.
 
Kontakta guide på träfftid eller ring vår servicetelefon för bokning.