• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150

Denna charmiga stad är en av Turkiets första semesterorter och har lockat miljontals resenärer under de senaste decennierna. Denna stad är hem för anitkens största tempel i Efesos och med sitt livliga semester- och stadsliv är Kusadasi en upplevelse för alla åldrar.

Kusadasi är en fartfylld semesterort som ligger på den turkiska västkusten. Här hittar du modern shopping, marknader, historia och fina stränder. I centrum finns det mysiga kullerstensgator med butiker och mängder av restauranger som serverar både turkisk mat och internationell mat av hög standard. På kvällen hittar du stadens liv nere vid hamnpromenaden eller på bargatan där de flesta barer och nattliv finns.

Stränder och vattenland
Det finns tre kända stränder i Kusadasi som du kan bada och njuta av den härliga solen på. Hamnstranden ligger mitt i centrum med grusunderlag, här finns solstolar att hyra mot extra kostnad. Longbeach, som är den bästa stranden, ligger ca 6 km söder om centrum. Sanden här är av blandgrus och passar perfekt till barnfamiljer. Några kilometer från centrum hittar du Ladies Beach med många restauranger och butiker samt vattensporter. Lokal bussarna kör från centrum flera gånger i timmen till både Long Beach och Ladies Beach. Önskar du en mer fartfylld dag i vattnet är ett besök på Aqua Fantasy ett måste. Du kommer att uppleva en rolig och lekfull dag med många vattenaktiviteter och snabba rutschkanor. Aqua Fantasy ligger i området Ephesus Beach en liten bit från Kusadasi. Du tar dig hit med lokal buss eller arrangerad resa med förköpt biljett och transfer.

Shopping
Kusadasi är ett paradis för den som gillar shopping, marknader och outletbutiker. På tisdagar hittar du tisdagsmarknaden bredvid Ladies Beach, där säljs mest frukt och grönt. Onsdagar inne i centrum slår stora marknaden upp sina stånd och här kan du fynda kläder och andra textilvaror. Marknaden hittar du till höger om Dolmus-stationen i centrum. Varje lördag bredvid Aqua Fantasy har du lördagsmarknaden (Selcuk) här hittar du bra priser och får uppleva äkta turkisk köp glädje. Vill du hellre handla märkesvaror till låga priser är det till grannbyn Söke du bör åka, här finns det många outletbutiker.

Restauranger och nöjen
I Kusadasi vimlar det av restauranger och barer. Ett besök i gamla staden till någon av de gamla restauranger som ägts av generationer är en upplevesle för smaklökarna, känslan runt om för dig tillbaka till den Ottomanska tiden. Du hittar även bargatan med massa barer och nattklubbar i gamla stan. Eller varför inte ta en promenad längs hamngatorna och njuta av den fina utsikten av havet och samtidigt njuta av en fisk eller skaldjursrätt. Vad du än väljer att göra på kvällen kommer du insvepas i en härlig semesterstämning.


Aktuella erbjudanden till Kusadasi

Fakta om Kusadasi:

Flygtid: Beräknad flygtid från Göteborg/Köpenhamn/Stcokholm är ca: 3 tim 20 min

Transfer: Från flygplatsen i Izmir till första hotellet i Kusadasi tar ca 1 timme. Transfern sker med någon av våra lokalagenter. Det kan förekomma att det inte finns någon guide på bussen. I sådana fall tillhandahålls information till gästerna på flygplatsen strax innan bussen går mot destinationen.

Pass och visum: Kontakta turkiska ambassaden


TidsskillnadTidsskillnad: Svensktid + 1 timme (sommartid) Svensktid +2 timmar (vintertid)

LandskodSlå +90 följt av telefonnummer. För att ringa till Sverige slå +46 följt av telefonnummer. (Glöm inte att alltid ta bort första 0:an i telefonnumret)

Vaccination: Rådgör med läkare eller vaccination central.

Bofasta: Kusadasi har ca 75 000 invånare som under sommaren stiger till ca 200 000.

Mat: Medelpriset för en tvårätters middag är ca 150 kr per person. En öl på restaurang kostar från 25-40 kr.

Prisnivå: I butik: 1 liter vatten ca 5:-, 1 burk läsk inhemsk (33 cl) ca 5:-, limpa vitt lantbröd ca 4:-, Chips 200g ca 11:-

Stränder: Kusadasi har många fina stränder, de populäraste är Ladies Beach, Hamnstranden och Long Beach. Här finns ett stort utbud av restauranger, vattensporter.

Nattliv: Stort utbud av barer, pubar, diskotek och nattklubbar.

Aktiviteter: Vattenland, vattensporter, dykning, forsränning, tennis, fotboll etc

Pengar: Den lokala valutan heter turkiska lira (TRY). Du kan betala med Visakort och Mastercard på de flesta ställen, samt ta ut kontanter från uttagsautomater (ATM) för en avgift.

 

Om du vill ta med kontanter hemifrån måste vi uppmärksamma att det på de flesta ställen inte går att växla svenska kronor och vi rekommenderar därför att du tar med euro som kan växlas på posten (PTT) eller på växlingskontoren.


Ramadan & Helgdagar 2024: Nyårsdagen den 1:a Januari. Barnens dag den 23:e April. Arbetarnas dag den 1:a Maj. Den 19:e Maj är det Atatürks minnesdag och ungdomens idrottsdag. Segerns dag den 30:e Augusti. Republikens dag den 29:e Oktober. 11:e mars börjar den muslimska heliga fastemånaden ramadan. Under denna period kan affärer hålla stängt och du kan uppleva att servicenivån är lägre än normalt. Avslutningen av ramadan består av 3 helgdagar (sockerhögtiden) 10 - 12 april. Kurban Bayram (offerfesten) är 16-19 juni.

Vädret:


Jan Feb Mar Apr Maj Jun
16°c 14°c 16°c 21°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
30°c 33°c 30°c 24°c 22°c 15°c