• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150

Mellan Antalya och Alanya på en liten halvö på Turkiets sydkust ligger Side. Här kombineras din avslappnande badsemester med områdets historiska upplevelser, här finns några av landets mest välbevarade romerska ruiner.


I charmiga Side lever kulturen kvar, här finns ruiner och kulturella sevärdheter, små gränder och genuina stenhus med butiker, resturanger och barer. Stränderna är bland de bättre och sträcker sig flera kilometer långa. De stora hotellen i Side ligger utanför staden men man tar sig enkelt in med dolmus (minibuss).

Strandpromenaden i Side går hela vägen från gamla Side till Kumköy, där de stora hotellen oftast ligger. På strandpromenaden finns trevliga restauranger, där man kan slå sig ned för att inta middagen och samtidigt beundra solnedgången. Letar du efter en billig resa till Side? Se aktuella erbjudanden här

Stränder
I Side finns två härliga stränder. Den östra har något klarare vatten och lugnare tempo, har du tur kan du hitta en egen plats utan massa folkliv. Västra Stranden rekommenderas för barnfamiljer då det är långgrunt och med grov till finkorning strand. Här finns solstolar och parasoller samt vattensporter mot avgift.

Shopping
I charmiga stenhus i gamla staden hittar du många butiker med allt du kan tänka dig. Väljer du att styra dina steg mot gågatorna kan du göra riktiga fynd som kläder, kryddor, skor, glasögon, läder, guld och silver men det gäller att pruta. Många av våra gäster tittar in till mini versionen av ”Ullared” och handlar, detta ställe hittar du i utkanten av gamla staden vid romerska badet.

Restauranger och nöjen 
I och kring Side finns många intressanta historiska sevärdheter. Den gamla amfiteatern med plats för 17 000 personer samt det välbevarade romerska badet är vackert upplyst på kvällen och värt ett besök. I Side finns det många restauranger och caféer och här kan du njuta av en vällagad middag i lugn miljö. Du hittar matställen inne i gamla staden som är bilfri på kvällen eller nere vid den långa strandpromenaden.

Fakta om Side : 

Flygtid: Beräknad flygtid från Göteborg/Köpenhamn/Stockholm är ca: 3 tim 35 min

Transfer: Från flygplatsen i Antalya till första hotellet i Side tar ca 1 timme (70 km). Transfern sker med Mixx Travel personal eller med någon av våra lokalagenter. Det kan förekomma att det inte finns någon guide på bussen. I sådana fall tillhandahålls information till gästerna på flygplatsen strax innan bussen går mot destinationen.

Pass och visum: Kontakta turkiska ambassaden

Tidsskillnad: Svensktid + 1 timme (sommartid) Svensktid +2 timmar (vintertid)

Landskod: Slå +90 följt av telefonnummer. För att ringa till Sverige slå +46 följt av telefonnummer. (Glöm inte att alltid ta bort första 0:an i telefonnumret)

Vaccination: Rådgör med läkare eller vaccination central.

Bofasta: Side har ca 15 000 invånare som om sommaren stiger till ca 100 000.

Mat: Medelpriset för en tvårätters middag är ca 120 kr per person. En öl kostar ca 20 kr.

Prisnivå: I butik: 1 liter vatten ca 3:-, burkläsk inhemsk (33 cl) ca 4:-, limpa vitt lantbröd ca 2:-, Chips 200g ca 12:-

Stränder: Side har två underbara och långa stränder. Den västra är långgrund med finkornig sand och den östra har grövre sand och stundtals höga vågor. Solstolar och parasoller finns mot avgift.

Nattliv: Stort utbud av resturanger, barer och caféer med god mat till riktigt bra priser. Du hittar några diskotek inne i centrala Side. Shoppigen hittar du i småbutiker eller bland basarena, många gillar det inhemska ”Ullared” som ligger i utkanten av gamla staden.

Aktiviteter: Vattensporter, dykning, forsränning, tennis, fotboll etc.

Pengar: Den lokala valutan heter turkiska lira (TRY). Du kan betala med Visakort och Mastercard på de flesta ställen, samt ta ut kontanter från uttagsautomater (ATM) för en avgift.

 

Om du vill ta med kontanter hemifrån måste vi uppmärksamma att det på de flesta ställen inte går att växla svenska kronor och vi rekommenderar därför att du tar med euro som kan växlas på posten (PTT) eller på växlingskontoren.


Ramadan & Helgdagar 2024: Nyårsdagen den 1:a Januari. Barnens dag den 23:e April. Arbetarnas dag den 1:a Maj. Den 19:e Maj är det Atatürks minnesdag och ungdomens idrottsdag. Segerns dag den 30:e Augusti. Republikens dag den 29:e Oktober. 11:e mars börjar den muslimska heliga fastemånaden ramadan. Under denna period kan affärer hålla stängt och du kan uppleva att servicenivån är lägre än normalt. Avslutningen av ramadan består av 3 helgdagar (sockerhögtiden) 10 - 12 april. Kurban Bayram (offerfesten) är 16-19 juni.


Vädret:

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
16°c 14°c 16°c 22°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
33°c 33°c 29°c 26°c 22°c 18°c