• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150

 

Vilka är de bästa stränderna i Kemer? 


Tycker du ett dopp i ett turkosblått hav omgivet av apelsinodlingar och de pinjeklädda Taurusbergen i bakrungen låter helt fantastiskt?  Då är stränderna i Kemer helt perfekta för dig!

I Kemer finns det många fina badmöjligheter och de två mest populära stränderna heter Moonlight Beach och Citystranden. De ligger i centrum på varsin sida om en stor gästhamn, där du efter en dag på stranden slå dig ner på ett av de mysiga caféerna eller en restaurang för att se på när segelbåtarna lägger till i hamnen. Längs både Moonlight Beach och Citystranden hittar du restauranger, möjlighet till att prova på vattensporter samt uthyrning av parasoll och solstolar.  Se alla Mixx Travels hotell i Kemer här

Citystranden


På höger sida om hamnen ligger Citystranden som består av mestadels klappersten. Havet här är kristallklart, perfekt för dig som gillar att snorkla. Här finns även möjlighet till att åka vattenskoter samt att surfa. Värt att tänka på är att här är väldigt stening, så det kan vara skönt för dina fötter att använda ett par strandvänliga skor.  För barnfamiljer skulle vi rekommendera att välja Moonlight Beach istället för Citystranden, eftersom citystranden kan ha lite högre vågor och inte är lika långgrund. 

Moonlight Beach 


I en mysig bukt på den västra sidan om hamnen ligger Moonlight Beach. Stranden räknas som en av Turkiets finaste stränder med sin grovkorniga sand och klarblåa vatten. Här kan du utöva flera vattensporter och strandbarer om du skulle behöva fylla på med vätska eller vill hitta på något under din dag på Moonlight Beach. Stranden passar perfekt för barn, den är långgrund och längs med stranden kan du hitta restauranger, badland och lekplatser. Läs vår guide om Kemer här 


Andra stränder i och vid Kemer


 • Ciralistranden ligger ungefär 45 minuter söder om Kemer. En lugn och mycket naturskön strand, och en del av stranden (Olymposstranden) är under naturskydd, bland annat för att havssköldpaddor lägger ägg här. 

 • I norra delen av Kemer ligger Göynükstranden. Här ligger några av Kemers bästa och dyraste hotell, men du kan trots det sola och bada här gratis. Stranden är en blandning av sand och sten och ganska barnvänlig. Solstolar och parasoll kan hyras.

 • Stranden Camyuva ligger 8 kilometer från centrum av Kemer. Vattnet här är kanske det renaste och klaraste i hela området! Stranden har två sektioner, en som är reserverad för hotellgäster och en som alla kan besöka. Här finns barer, restauranger och möjlighet att hyra solstolar och parasoll. Inte speciellt barnvänlig, vattnet blir djupt ganska snabbt.

 • Phaselisstranden är för dig som vill bada nära antikens fotspår. Efter du har betalat (en mindre) entreavgift till området går du ner till en av de tre badvikar som utgör stranden. Stenstrand med fina möjligheter för skugga under pinjeträden.

 • Stranden Tekirova är en av de mest kända vid Kemer. Det tar ungefär 20 minuter att komma hit med buss eller bil. En stor strand med alla tänkbara faciliteter inklusive ett dykcentrum med instruktörer.