Vi ringer upp dig
Namn Efternamn
Telefon nummer
E-mail
När önskar ni bli uppringd?

0201202811

I Cesme är tempot lite lugnare. Här finns både vackra sandstränder, många fina restauranger och bra shoppingmöjligheter. Området är också kännt för sina många varma källor, som sägs kunna bota till exempel: psoriasis och reumatism.  Det skulle vara synd att lämna Turkiet utan att besöka några av de spännande attraktioner landet har att erbjuda. Vi har därför samlat ett litet urval av våra utflykter för inspiration. Du hittar också några förslag på bra restauranger och butiker där både kvalitet och service är satt överst.

En sak du inte får missa när du vistas i denna del av landet är ett besök i den antika staden Efesos, som var en av Roms viktigaste hamnstäder, med inte mindre än 250 000 invånare. Ett annat populärt resmål är Pamukkale - eller "bomullslottet", som det också kallas på svenska. Hit har människor vallfärdat i tusentals år, eftersom vattnet i kalkterrasserna sägs ha både helande och föryngrande effekter.

Fakta om Cesme: 

Flygtid: Beräknad flygtid från Göteborg/Köpenhamn/Stockholm är ca: 3 tim 35 min
Transfer: Från flygplatsen i Izmir till det första hotellet i Cesme tar det ca 1 timme. Transfern sker med Mixx Travels personal eller med någon av våra lokalagenter. Det kan förekomma att det inte finns någon guide på bussen. I sådana fall tillhandahålls information till gästerna på flygplatsen strax innan bussen går mot destinationen.
Pass och visum: Svenska medborgare behöver inte visum till Turkiet. Dock måste passet måste passet ha en giltighet på minst 150 dagar (fem månader) vid inresan i Turkiet. Är du medborgare i ett annat land bör du kontakta den Turkiska ambassaden i Stockholm.Tlf: 08 - 44 18 40 41
Tidsskillnad: Slå +90 följt av telefonnummer. För att ringa till Sverige slå +46 följt av telefonnummer. (Glöm inte att alltid ta bort första 0:an i telefonnumret).
Vaccination: Rådgör med läkare eller vaccination central.
Invånare: Cesme har omkring 20.000 invånare.Om sommeren stiger det till ca 300.000.
Matpriser: Medelpriset för en tvårätters middag är ca 120 kr per person. En öl kostar ca 20 kr.
Priserna i allmänhet: I butik: 1 liter vatten ca 3:-, burkläsk inhemsk (33 cl) ca 4:-, limpa vitt lantbröd ca 2:-, Chips 200g ca 10:-
Stränder: Det finns en liten stadsstrand i Cesme centrum. Dessutom finns det de mer populära stränderna i Ilica och Altinkum.
Nattliv: Stort utbud av barer, pubar, diskotek och nattklubbar under sommaren
Aktiviteter: Vattenland, vattensporter, dykning, forsränning, tennis, fotboll etc
Pengar: Kreditkort som betalningsmedel accepteras i begränsad utsträckning. Uttagsautomater finns. Växla endast kontanter på banken eller i auktoriserade växlingskontor..
Ramadan & Helgdagar 2020: Nyårsdagen den 1:a Januari. Barnens dag den 23:e April. Arbetarnas dag den 1:a Maj. 23:e April börjar den muslimska heliga fastemånaden ramadan.Under denna period kan affärer hålla stängt och du kan uppleva att servicenivån är lägre än normalt. Avslutningen av ramadan består av 3 helgdagar (sockerhögtiden) 24 - 26 Maj. Den 19:e Maj är det Atatürks minnesdag och ungdommens idrottsdag. Kurban Bayram (offerfesten) 31:a Juli - 3:e Augusti. Segerns dag den 30:e Augusti. Republikens dag den 29:e Oktober.r.
 
Vädret:
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
16°c 14°c 16°c 21°c 25°c 28°c 30°c 33°c 30°c 24°c 22°c 15°c
Posttitel

Mail innehåll

Mail namn
Mail efternamn
Mail
Ok

Mail skickat

Varning

Mail blev inte skickat