• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150

 

De bästa stränderna på Rhodos - din guide till sol, bad och sand


Rhodos är en fantastisk destination som erbjuder något för alla sol- och badälskare. Ön ligger i den grekiska ögruppen Dodekaneserna, är känd för sina vackra stränder och långa historia. Här kommer vi att presentera de 10 bästa stränderna på Rhodos, där du kan njuta av solen, det kristallklara vattnet och samtidigt ta del av några spännande historiska fakta. För att komma till de olika stränderna kan du förstås ta en taxi eller köra i egen bil eller moped - eller om du är sporty kanske cykla eller gå! De transporttider vi anger är med offentlig buss och vi har angett vad bussens nummer är. Men busslinjer kan flyttas eller få nya namn, så fråga chauffören före du åker iväg! Typiskt kostar resan 2-5 euro per väg. Mycket nöje och hoppas du får en fin dag på stranden!


Faliraki-stranden - Rhodos kanske mest populära strand

Detta är en av de mest populära stränderna på Rhodos, och med all rätt. Här väntar dig långa sträckor av gyllene sand och ett livligt strandliv. För de äventyrliga finns det också vattensporter att prova på, som jet-ski och parasailing. Intressant nog har Faliraki en historia som sträcker sig tillbaka till antikens Grekland, då den användes som en hamnstad för själva staden Rhodos. Faliraki ligger ca 14 km från Rhodos stad. Tag buss 12, 40 eller 16. Resan tar ungefär 40 minuter. Sista kilometern måste du gå. Vill du se några av våra trevliga hotell på Rhodos? Det kan du göra här!

Tsambika-stranden har kanske-kanske magiska krafter


Belägen på östkusten av ön är Tsambika Beach en pärla med kristallklart vatten och mjuk sand. Stranden är omgiven av imponerande klippor och en vacker kulle där det finns en liten kyrka, Tsambika-kyrkan, som lockar till sig många besökare. Enligt legenden ska det sägas att kvinnor som kämpar med att bli gravida kan be till Jungfru Maria vid denna kyrka för att få hennes välsignelse. Tsambika ligger ca 25 km från Rhodos stad. Tag buss nummer 113. Resan tar ca en timme. Sista kilometern måste du gå.


Stranden man kallar för "Anthony Quinn Bay"


Denna vackra vik är uppkallad efter skådespelaren Anthony Quinn, som blev förälskad i dess skönhet under inspelningen av filmen "Kanonerna på Navarone" från 1961. Här hittar du kristallklart vatten och dramatiska klippor som omger stranden. Det är en perfekt plats för snorkling och dykning på grund av det rika marina livet i området. Stranden heter egentligen "Vagies" men det är det ingen som kallar den! Mycket populär strand så här kan bli lite trångt under högsäsongen. Stranden ligger ca 16 km från Rhodos stad. Tag buss 113 eller 114, resan tar lite under en timme.


Prasonisi-stranden: perfekt för windsurfing och där Rhodos slutar


För de som älskar vindsurfing och kitesurfing är Prasonisi Beach det ultimata resmålet. Belägen på den södra spetsen av Rhodos är denna strand unik eftersom den är omgiven av både Egeiska havet och Medelhavet. Det är ett populärt ställe för professionella och nybörjare inom vattensport. Dessutom kan du beundra den vackra utsikten över ön från toppen av klipporna. Denna strand ligger som sagt på Rhodos mest södra punkt och från Rhodos stad tar det lite över 2 timmar med bil (ca 90 km). Du kan också åka buss men det kommer bli en lång resa med flera byten - det rekommenderar vi inte.

Lindos-stranden: kombinera strand med historia


Stranden i Lindos är en av de mest pittoreska platserna på ön. Den vackra, vita sanden och det lugna, turkosblå vattnet gör det till en perfekt plats för avkoppling och njutning. Lindos är också hem för en av Rhodos mest imponerande antika akropolis!  Och vad är så en akropolis? Namnet betyder "hög stad" och denna antika plats blev byggd på 400-talet e.kr och blev sedan utbyggd av romarna och de turkiska erövrarna på 1500-talet. Du kan gå upp till akropolis från stranden på ungefär en halvtimme Fantastisk utsikt! Från Rhodos stad är det ca 50 km, och du skall räkna med att bussresan tar en och en halv timme. Tag nummer 64 eller 103.

Afandou-stranden är lååång


Afandou är en av de längsta stränderna på ön och erbjuder ett brett utbud av vattensporter och faciliteter. Sanden är mjuk och havet är kristallklart. I närheten av stranden hittar du också den pittoreska byn Afandou, där du kan utforska traditionell grekisk arkitektur och provsmaka lokala delikatesser. Vattnet blir ganska fort djupt så kanske ingenting för familjer med små barn. Med buss tar det ungefär 50 minuter från Rhodos stad. Tag buss 113 eller 114. (ca 20 km).

Kallithea-stranden - klassisk spaort


Kallithea ligger under en mil från Rhodos stad och är känd för sina naturliga termiska källor och eleganta arkitektur. Här kan du njuta av en avkopplande badupplevelse och utforska den vackra natur och de historiska termalbaden som har varit populära sedan antiken.Vattnet är klart, det är alltid möjligt att hitta ett ledigt hörn på stranden och inte minst är här barnvänliga omgivningar. Det tar ungefär en timme med buss från Rhodos stad. Tag nummer 3A eller 40.

Elli Beach i Rhodos stad


Om du inte vill resa långt från Rhodos stad är Elli Beach det perfekta alternativet. Belägen intill Mandraki-hamnen och stadens akvarium erbjuder denna stadstrand solstolar, parasoller och en mängd vattensporter. Stranden är ganska stenig och kanske mest för vuxna. Om du rör dig västerut på Elli Beach och passerar spetsen av Rhodos är du snart på Windy Beach (eller Akti Kanari) som just är....ganska blåsig i motsättning till Elli där det oftast är helt vindstilla. Liten varning: Elli Beach kan bli väldigt fullproppad och ljudnivån påfrestande.

Ixia-stranden väster om Rhodos stad


Ixia Beach är känt för sina vindar, vilket gör det till en populär destination för windsurfing och segling. Här kan du njuta av en aktiv dag på vattnet och ta del av den fantastiska utsikten över Egeiska havet. Ixia ligger nära Rhodos stad (bara 5 km) så hit kan du kanske gå om det inte är för varmt. Stranden är stenig och vågorna kan bli ganska höga. Bussen som tar dig hit heter 50 och tar ungefär 35 minuter.


Stegna-stranden - lugn och mycket "grekisk"


Stegna är en lugn och avkopplande strand som erbjuder en naturskön omgivning och kristallklart vatten. Det är en perfekt plats att koppla av och njuta av en traditionell grekisk måltid i någon av de pittoreska tavernorna längs stranden. Möjlighet för att hyra strandstolar och parasoll. Vattnet blir ganska snabbt djupt. Åk hit om du vill ha lugn och ro - och för att äta god grekisk husmanskost!

Den här texten är skriven av Fredrik Kinnunen, som har jobbat hos Mixx Travel sedan 2020. Fredrik var på Rhodos första gången 1987.