• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150

 

Vilka är de bästa stränderna i Kusadasi? 


Vill du få det bästa av två världar med sol och bad på fantastiskt fina stränder, samtidigt ha nära till gamla mysiga kvarter med både nöjen och shopping? Då är Kusadasi perfekt som ditt nästa resmål! I Kusadasi finns det många stränder att välja emellan, stora som små. Några av de mest omtyckta stränderna är Public Beach, Ladies Beach och Long Beach. Både Ladies Beach och Long Beach ligger bara några minuters bussresa från centrum, helt perfekt för dig som vill kunna bryta av med det ena eller det andra.  Hitta hotellet i Kusadasi här

Public Beach - stranden i centrum av Kusadasi


Mitt i Kusadasi, nära hamnen hittar du Public Beach. Det är en ganska liten strand men med fint turkosblått vatten. Eftersom den ligger så pass centralt är det mycket folk och rörelse, därför skulle vi inte rekommendera denna strand om du är ute efter lugn och ro. Däremot har du nära till centrum, så det blir en helt perfekt dag om du vill gå bland de mysiga kvatern och slappa på stranden under samma dag.  Det går bra att ha med sig barn till denna strand, men det finns också mycket bättre stränder för just barnfamiljer i Kusadasi. 

Ladies Beach är stor och barnvänlig


Denna 1 kilometer långa sandstrand är en av de populäraste stränderna i Kusadasi. Hit tar du dig med lokalbussen som går flera gånger i timmen från centrum och tar cirka 5 minuter, eller så tar du en promenad på cirka 15 minuter och får se delar av Kusadasi som du aldrig hade upptäckt annars. Omkring Ladies Beach hittar du många restauranger, butiker och barer, och på själva stranden finns det solstolar och parasoll till uthyrning, strandbarer samt ett stort utbud av olika vattensporter.  Ladies Beach är perfekt för barnfamiljer då sanden passar utmärk för sandslottsbyggen och vattnet är långgrunt. Ett par kilometer söder om denna strand ligger en annan del av området som en del kallar för "Paradise Beach" men det du får här är ungefär det samma som på Ladies Beach. Läs mer om Kusadasi här

Long Beach är kanske Kusadasis bästa strand


Long Beach som är en av de populäraste stränderna i Kusadasi, har fått sitt namn från dess längd. Hela 18 kilometer sträcker den mjuka sanden sig längs havet. Vattnet här är kristallklart, perfekt för dig som vill ta en simtur eller utöva någon form av vattensport. Här finns även ett utbud av olika caféer och restauranger om hungern skulle slå till. Long beach ligger en bussresa på cirka 10 minuter bort från Kusadasi centrum med lokalbuss som går flera gånger i timmen från centrum. 

Stranden passar barnfamiljer utmärkt och längst med Long Beach ligger en av Kusadasi’s vattenparker, Aqua Fantasy, ett måste om du vill ha en rolig och lekfull dag med många vattenaktiviteter och snabba rutschkanor!

Pamucakstranden ligger nära Efesos och Selcuk


Ungefär 20 minuter med buss norr om Kusadasi ligger stranden Pamucak, en ganska lugn strand som mest används av lokalbefolkningen. Här kan det blåsa en del men stämningen är lugn och avslappnad. En del små caféer och möjlighet för att rida på häst - men inte så många fler faciliteter. Tag Dolmus mot Selcuk och fråga dig fram längs vägen.