• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150

 
Protaras, också kallat för Fig Tree Bay, är en lugn och trevlig semesterort som ligger på Cyperns östkust. Här ligger flera av Cyperns finaste stränder med mjuk, fin sand och kristallklart vatten. Långgrunda stränder, lugna omgivningar och trevliga restauranger gör Protaras till en favorit hos barnfamiljer och par som vill ha en rofylld semester. För den som vill ha mer liv och rörelse ligger den sprudlande semesterorten Ayia Napa endast 12 kilometer bort.

Stränder

Hela kusten består av flera härliga, långgrunda stränder och badvikar. Den populäraste stranden Protaras Beach har blivit tilldelad den blåa flaggan för sitt kristallklara och rena vatten. Stranden ligger centralt och här finns chansen att prova på olika vattensporter. Enligt många är dock den bästa stranden Fig Tree Bay. Stranden är långgrund och ligger i en skyddad vik så här blir vågorna sällan väldigt höga och passar därför utmärkt för familjer med barn. Passa på att snorkla i det kristallklara vattnet eller simma ut till den lilla ön som ligger på simavstånd från stranden. Var uppmärksam på att vissa stränder har vassa klippor och stenar, och det kan finnas sjöborrar.

Shopping
I Protaras finns en hel del butiker med skor, kläder och smycken. För ett större utbud rekommenderar vi en tur till Nicosia eller Larnaca, här hittar du trevliga shoppinggator och större köpcentrum. Tänk på att vissa butiker är stängda mitt på dagen då det är som varmast.

Restauranger och nöjen
Protaras har ett stort utbud av restauranger, barer och caféer. Längs med huvudgatan finns många restauranger med både cypriotisk mat och internationellt kök. Prova cypriotisk meze eller ät på en fiskrestaurang under bar himmel. Missa inte Magic Dancing Waters där du kan se en show med vatten som dansar till musik medan du äter en god middag eller njuter av en kall dryck. I Protaras kan man besöka Ocean Aquarium Park som är ett akvarium med mer än 1000 olika arter.  

Fakta om Protaras/Fig Tree Bay
 
Flygtid: Från Arlanda tar det ungefär 4 timmar och 25 minuter att flyga till Cypern.  

Transfer: Från flygplatsen i Larnaca kan du räkna med mellan ca 1 – 1,5 timme.

Pass och visum: Svenska medborgare behöver inget visum till Cypern. För mer information hänvisar vi till Cyperns ambassad.

Tidsskillnad: Svensk tid + 1 timme. 

Telefon: Ring +357 för att ringa till ett telefonnummer på Cypern. För att ringa till Sverige slår du +46 före numret.

Vaccinationer:  Vanliga vaccinationer för turistresor till medelhavsområdet, inga speciella vaccinationskrav. Prata eventuellt med din läkare om du har frågor.

Invånare: Ca 1 000 invånare. På sommaren många tusen fler!

Restaurangpriser: Genomsnittspriset för en 2-rätters middag är ca 200 kr per person. En öl kostar ca 45 SEK.

Priser i butik:
 1 liter vatten ca 7 kr, ett färskt vitt bröd ca 16 kr, en påse chips 200 gram ca 10 kr.

Stränder: Hela kusten i Protaras / Fig Tree Bay består av flera härliga, långgrunda stränder och badvikar. De kändaste och populäraste är Protaras Beach och Fig Tree Bay.

Kvällsaktiviteter: På huvudgatan i Protaras finns ett stort utbud av trevliga restauranger, mysiga tavernor och barer. Här finns även ett par nattklubbar men är man ute efter party in på småtimmarna ligger Ayia Napa 12 kilometer bort.

Aktiviteter: Strandaktiviteter, vattensporter, dykning, snorkling och vandring.

Pengar: Kreditkort fungerar bra nästan överallt. Uttagsautomater och banker finns, men ha gärna lite kontanter i fickan i alla fall till bussbiljetter, taxi och mindre inköp. Valutan på Cypern är Euro.

Bra att veta: På Cypern behöver du en adapter till eluttagen.

Helgdagar 2024

 

Nyårsdagen: 1 januari

Trettondagen: 6 januari

Nationaldagen: 25 mars

Långfredag: 3 maj

Påsk: 5.-6. maj

1 Maj: 1 maj

Pingst: 23 juni

Jungfru Marias himmelsfärd: 15 augusti

Ochi –dagen (nej dagen): 28 oktober

Jul: 25 december - 26 december

 
Temperaturer
Jan Feb Mar Apr Maj Jun
14°c 15°c 16°c 18°c 21°c 24°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
27°c 28°c 26°c 22°c 18°c 15°c