• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150

 

Vilka är de bästa stränderna i Side?


Ett dopp i havet och en massa sol är en självklarhet när du besöker Side, här hittar du två av turkiska rivierans bästa sandstränder med finkornig sand och turkosblått vatten. I Side finns det två stränder att välja på, den östra stranden och den västra stranden. De ligger på vardera sida av staden så var du än befinner dig har du nära till någon av dem. Den västra stranden har ett aningen större utbud av vattensporter, restauranger samt uthyrning av parasoll och solstolar än vad den östra stranden har, annars är stränderna ganska likställda.

Något värt att tänka på är att du oftast får använda solstolarna gratis om du köper något på restaurangen som hyr ut solstolarna på den delen av stranden du är på, skulle du däremot välja en annan restaurang tar de ett ganska högt pris för solstolen när du ska gå. Hitta hotellet i Side här

Västra stranden i Side - perfekt för barnfamiljer


Den västra stranden i Side stäcker sig över en mil och är väldigt populär för barnfamiljer. Den fina sanden är nämligen toppen för massor med lek och för att bygga stora sand-underverk i.  Här finns ett stort utbud av restauranger, barer och vattensporter.  Detta är den bästa stranden i Side för barnfamiljer, här är långgrunt och inte särskilt stenigt i vattnet. Här är hela vår guide om Side


Östra stranden är en lite lugnare strand


Här på den Östra stranden i Side är vattnet djupare än på den Västra stranden, så om du vill dyka eller inte behöva gå så långt för att ta ett dopp passar denna strand bättre. Vattnet är klarare på denna sida och här är ett lite lugnare tempo samt mindre turister. Här finns ett litet mindre utbud av restauranger och vattensporter men det räcker utmärkt för en härlig dag på stranden. Eftersom vattnet blir djupt fort, samt att här är lite mer vågor skulle vi inte rekommendera att ta med allt för små barn hit. 


Strandpromenaden i Side - missa inte den!


Passa på att gå längst med strandpromenaden som går hela vägen från Side till Kumköy och sedan mot byn Evrenseki. Under promenaden lär du hitta flera mysiga restauranger där du kan slå dig ner för en matbit i solnedgången efter en lång härlig dag i Side. Strandpromenaden är även perfekt för en joggingtur.