• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150

Varför ska du resa till Turkiet?

10 skäl att besöka detta fantastiska resmål


Letar du efter en unik och oförglömlig semesterupplevelse? Då behöver du inte leta längre än till Turkiet! Detta vackra land, som ligger i korsningen mellan Europa och Asien, är det perfekta resmålet för alla som vill utforska en rik kultur, njuta av fantastisk natur, utsökt mat och ett fantastiskt väder! I den här artikeln ger vi dig 10 anledningar till varför du ska välja en semester i Turkiet och vad som gör det till ett så fantastiskt semestermål.

1. Vackra stränder

En av Turkiets största attraktioner är de vackra stränderna. Landet har över 8 000 kilometer kustlinje med kristallklart vatten och sandstränder. Medelhavskusten är särskilt populär bland turister, med populära stranddestinationer som Antalya, Side Bodrum och Marmaris. Dessa stränder erbjuder en rad olika aktiviteter, från avkopplande solbadning till vattensporter som vindsurfing, jetski och parasailing. Det finns stränder för familjer, för dem som vill spela beachvolleyboll - eller bara koppla av! Här är vår guide till de bästa stränderna i Alanya

2. Rik historia och kultur

Turkiet har en rik och mångsidig historia med ett långt och fascinerande kulturarv som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden. Landet är hemvist för några av världens mest imponerande historiska platser, inklusive den antika staden Efesos (som du enkelt kan besöka om du reser till Cesme eller Kusadasi med oss, till exempel), den fantastiska Blå moskén i Istanbul och den berömda Hagia Sophia i samma stad. I Antaya- och Alanyaområdet kan du besöka platser som Perge och Aspendos - och den vackra amfiteatern i Side.

3. Gastronomiska äventyr

Turkiet är känt för sitt utsökta kök, som påverkas av ett antal kulturella och geografiska faktorer. Från saftiga kebab till söt baklava, från färsk frukt till nybakat bröd - maten i Turkiet är verkligen utsökt. Ett av de bästa sätten att njuta av det lokala köket är att besöka en traditionell turkisk restaurang, där du kan njuta av en mängd olika rätter tillagade med färska, lokala ingredienser. Oj, blev du hungrig nu? Här kan du se hotell med All Inclusive.

4. Vänliga och gästfria människor

Folket i Turkiet är känt för sin gästfrihet och vänliga natur. Turkarna är kända för sin vänlighet och vilja att hjälpa andra, vilket ger en trevlig semesterupplevelse. Många kommer att fråga dig var du kommer ifrån och vissa kommer att fråga för att de vill sälja dig något.

5. Valuta för pengarna på semestern

Turkiet erbjuder utmärkt valuta för pengarna, vilket gör det till ett idealiskt resmål för resenärer utan en stor semesterbudget. Jämfört med många andra populära semesterdestinationer är Turkiet relativt prisvärt, med gott om budgetvänliga boendealternativ, billig och välsmakande mat och aktiviteter och turer till rimliga priser. Det är också billigt att fixa naglarna, bli klippt och bara allmänt ompysslad. Läs mer här!

6. Perfekt väder

Turkiet drar nytta av sitt medelhavsklimat, vilket innebär att landet har långa, varma somrar och milda vintrar. Detta gör det till ett idealiskt resmål för resenärer som söker ett varmt och torrt klimat. Badsäsongen börjar i slutet av maj och pågår till slutet av oktober. Under denna period faller det praktiskt taget ingen nederbörd i den turkiska Medelhavsregionen.

7. Vacker natur

Turkiet är ett land med varierande landskap, från snöklädda berg till orörda stränder och böljande kullar. Landet är hemvist för några av de mest fantastiska naturlandskapen i världen, inklusive Kappadokienregionens utomjordiska skönhet och de dramatiska varma källorna i Pamukkale. I Antalyaområdet ser du nästan alltid Taurusbergen i bakgrunden.


8. Unik arkitektur med historisk prägel

Turkiet är hemvist för några av de mest unika och fantastiska arkitekturerna i världen. Från den berömda Blå moskén och Hagia Sophia till de antika ruinerna i Efesos är Turkiet en skattkammare av historiska upplevelser. Att stå mitt i ruiner där människor levde, åt och drack för över 2 000 år sedan är imponerande. Blunda och föreställ dig ljuden från marknaden, hästarna och de jublande åskådarna från amfiteatern...

9. Lätt och snabbt att resa till - och visumfritt.

Från Stockholm tar det inte mer än 4 timmar att landa på Antalyas flygplats. Ett par timmar senare kan slänga av dig kläderna och hoppa i poolen. Jämfört med många andra semesterdestinationer tar det inte lång tid att resa hit - och du behöver inte tänka på något med visum eller blanketter. Du landar, går igenom passkontrollen och det är allt!

10. Bra och billig shopping

Handdukar, väldoftande tvål, vackra bomullsskjortor, guld, smycken, nötter, kryddor, honung, lampor ... Turkiet erbjuder många shoppingmöjligheter!