• Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 • 040235150

 

Hur kan jag hitta en billig resa till Turkiet? 


Det första att tänka på är att resa när de flesta andra inte kan. Det innebär att om du kan undvika att resa under påsklovet, sommarlovet, höstlovet och jullovet så kommer du troligtvis få ett väldigt bra pris på din nästa semesterresa till Turkiet. Säsongen för charterresor till Turkiet börjar faktiskt redan i mars, då kan det vara upp till 20 grader, och i april samt maj kan det lätt bli temperaturer som på en härlig sommardag i Sverige.

Det är här under våren som du hittar några av de billigaste och mest prisvärda resorna till Turkiet. Om det skulle passa bättre att resa under hösten är den sista delen av oktober och november perfekt, där temperaturen i luften och havet fortfarande ligger på bekväma nivåer och priserna är låga precis som på våren. Här kan du se aktuella erbjudanden till Alanya

Hur billigt eller hur dyrt hotell ska man boka i Turkiet?


Du får mycket hotell för pengarna i Turkiet om du jämför med liknande hotellstandard i till exempel Grekland eller Spanien. Men de absolut billigaste hotellen erbjuder dock vanligtvis inte mer än en säng att sova i, ett badrum med dusch och om du har tur kanske en balkong och en enkel frukost. Om det räcker för dig och du vill komma undan med en billig semesterresa funkar det, men vi skulle rekommendera att boka ett lite bättre hotell. Skillnaden i pris är ganska liten, men semesterupplevelsen blir så mycket bättre. 

Ett annat sätt att hålla kostnaderna nere är att boka ett lägenhetshotell. Det är billigt att äta på en restaurang i Turkiet, men det funkar också bra att köpa frukt, bröd, ost, pålägg och snacks på en stormarknad och äta hemma - det här är ett bra sätt att spara lite pengar. Boka ett lägenhetshotell i Turkiet


Vilka flyg är de billigaste till Turkiet? Var finns de billigaste resorna till Turkiet?


De flesta researrangörer försöker lägga sina flygresor till Turkiet med avgång på helgen, dvs. med avgång från fredag ​​till söndag. Det är oftast den ’’första’’ avgången som man bokar, och om du är snabb kan du få ett bra pris. Ju längre tiden går, desto fler platser säljer arrangören - och priset ökar. Om den "första" avgången blir slutsåld, kan researrangören ibland sätta in ett till flygplan i programmet, kanske med avgång på onsdag eller torsdag. Då kan du också ha tur att hitta bra erbjudanden och låga priser på resor till Turkiet.

Om du har is i magen och vill satsa på ett bra pris i sista minuten kan du ha tur att någon har avbokat eller att arrangören inte har fått sålt alla sina flygplansstolar, men det är dock väldigt osäkert då det är omöjligt att se hur det kommer att bli. Statistiskt får du det bästa priset på resan till Turkiet genom att boka i god tid.
Boka tidigt till Turkiet här